Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

Δήλωση του Γ. Ζερδελή για την παραίτηση των γιατρών του νοσοκομείου Λήμνου

zerdelisΣε πλήρη διάλυση οδηγείται το Νοσοκομείο Λήμνου μετά και την παραίτηση της μοναδικής παθολόγου Αγγελικής Βουτσά και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων Δημήτρη Σταυρόπουλου. Από τη μία η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και από την άλλη η αντιδραστική και αλλοπρόσαλλη διοίκηση της Ισμήνης Λυμπέρη, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει με τις επιλογές της τα υπάρχοντα προβλήματα, εξανάγκασαν σε παραίτηση γιατρούς με ειδικότητες αιχμής, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.

Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, σε συνέχεια των πολλαπλών του παρεμβάσεων στη βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου(τέσσερεις από αναλήψεως των καθηκόντων του), μετά και τις παραιτήσεις της παθολόγου διευθύντριας της παθολογικής κλινικής και του αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη. Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Υπουργού είναι ενήμερο για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη και φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διοικητική ανεπάρκεια της κ. Λυμπέρη.

Δεν είναι δυνατόν να μείνει ένα ολόκληρο νησί χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη εξαιτίας μικροπολιτικών της διοικήτριας που η κυβέρνηση ανέχεται – αν όχι και συντηρεί εσκεμμένα – με τη στάση της. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μαθαίνουμε ότι η Ισμήνη μάλλον χάρηκε με την εξέλιξη μιας και κατόρθωσε να ξεφορτωθεί δύο άτομα που δεν τα πήγαινε, αλλιώς δεν εξηγείται η στάση της να παραιτούνται δύο γιατροί και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων και η διοικήτρια να απαξιεί να τους καλέσει και να προσπαθήσει να τους μεταπείσει.

Όταν είχε υποβάλει παραίτηση η κυρία Ατσάλου έκανε ότι μπορούσε για να της αλλάξει γνώμη, και το πέτυχε, σήμερα τίποτε.

Share

Παραιτήθηκαν η Αγγελική Βουτσά και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος. Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο (ποιος έχει σειρά;)

kentro ygeiasΣήμερα η μέρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης της Ισμήνης δείχνει ξεκάθαρα τα αποτελέσματά της. ένας – ένας οι γιατροί αφήνουν το νοσοκομείο και τραβάει καθένας το δρόμο του, και δε μιλάμε για ειδικότητες χωρίς τις οποίες μπορεί να επιβιώσει ένα νοσοκομείο, μιλάμε για ειδικότητες αιχμής χωρίς τις οποίες δε μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.

Μετά την Κιουπκιολή λοιπόν που παραιτήθηκε πριν λίγους μήνες σειρά πήραν ο Δημήτρης Σταυρόπουλος ο ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων και η Αγγελική Βουτσά η μόνη παθολόγος του νοσοκομείου.

Έτσι λοιπόν κατάφερε η Ισμήνη να αφήσει το νοσοκομείο με μία αναισθησιολόγο, που κι αυτή δεν ξέρουμε πόσον καιρό θα αντέξει χωρίς τις συνεχείς άδειες που της έδινε η φίλη της, και χωρίς κανένα παθολόγο.

Δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο θα καλύψει τα παθολογικά περιστατικά η διοίκηση, όμως η μόνιμη παρουσία των ιδιωτών στο νοσοκομείο δεν αποτελεί λύση κι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι αν και τελικά από ότι φαίνεται αυτός ήταν ο σκοπός της, να ξεφορτωθεί όλους όσους δεν είναι «δικοί της» και να μείνει μόνο με τα τσιράκια της. Το ότι δε θα έχουμε πια νοσοκομείο δεν νομίζουμε ότι τη νοιάζει καθόλου.

Έχουμε λοιπόν ένα νοσοκομείο χωρίς παθολόγο και πιθανόν σε κάποιο διάστημα και χωρίς αναισθησιολόγο. Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυρίας που αν συνεχίσει το ίδιο βιολί ή δεν την στείλουν σπίτι της σύντομα βλέπουμε να αδειάζουν κι άλλες κλινικές του νοσοκομείου μας, ήδη ακούμε ότι υπάρχουν κι άλλοι με το ένα πόδι απέξω.

Και να μην ξεχνάμε, αν μια κλινική δεν έχει διευθυντή δεν δικαιούται να έχει ούτε ειδικευόμενους. Σκεφτείτε το κι αυτό για να καταλάβετε που πάει το πράγμα.

 

Share

Τι αυγά θα βγάλει η νέα ΕΔΕ;

xeiropedesΜια και ασχοληθήκαμε με το διαύγεια στην προηγούμενη ανάρτηση θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε και σε μια απόφαση που πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης και αφορά την καταγγελία για χρηματισμό του Κουμελά (κλικ ΕΔΩ).  Πρόκειται για την ιστορία που έγινε τη μέρα που είχαν μαζευτεί όλοι για την υπόθεση του ειδικευόμενου της παθολογικής (κλικ ΕΔΩ).

Η ΕΔΕ ανατέθηκε στο διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βοστάνειου (κλικ ΕΔΩ).

Δεν ξέρουμε ποιοι εξετάστηκαν και τι είπαν περιμένουμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ (αν και δεν πρόκειται να δούμε το κείμενο). Πάντως θα φροντίσουμε να μάθουμε το ακριβώς λέχτηκε.

Share

Η νέα οικονομική μέθοδος κάλυψης των εφημεριών

loukanikaΜετά τις φασαρίες που έγιναν για την παθολογική κλινική η φίλη μας η Ισμήνη φρόντισε να την καλύπτει εκ των ενόντων καλώντας να εφημερεύουν ιδιώτες παθολόγοι του νησιού. Κι εδώ όμως φαίνεται ότι κάνει τις παγαποντιές της και φροντίζει οι φίλοι και κολλητοί της να αμείβονται διαφορετικά από τους άλλους.

Συγκεκριμένα Το Σαββατοκύριακο 2-4 Αυγούστου κλήθηκε να εφημερέψει ο στρατιωτικός ιατρός κ. Λούκας  (ο οποίος όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε άδεια ανατροφής από το στρατό). Για το συγκεκριμένο διήμερο λοιπόν πληρώθηκε με 500€ κλικ ΕΔΩ.

Επίσης για το δωδεκαήμερο από 20/7/2014 μέχρι την 1/8/2014 εφημέρεψε στην παθολογική κλινική ο πρώην διευθυντής της έναντι 1100€. κλικ ΕΔΩ.

Δε μας κάνει εντύπωση το ότι με την διάλυση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναγκάζεται να καλεί ιδιώτες για την κάλυψη των αναγκών του, αυτό άλλωστε το έχουμε συνηθίσει, εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος αμοιβής τους, πως είναι δυνατόν ο κ. Περπερίδης πρώην διευθυντής της Παθολογικής κλινικής να παίρνει 1100€ για δώδέκα μέρες και ο κ. Λούκας 500 για ένα διήμερο; Το πως υπολογίζονται οι αμοιβές τους είναι κάτι που μόνο η Ισμήνη μπορεί να μας διευκρινήσει, καλό όμως είναι κάποιος να ψάξει λιγάκι τα πράγματα γιατί δε μας πολυαρέσουν.

Η συνέχεια των αποτελεσμάτων της διοίκησης της κυρίας σε λίγο.

Share

30 εφημερίες με τέσσερα παιδιά και κάποιοι ηλίθιοι τολμούσαν να τη σχολιάσουν

DSCF7047Συνεχίζουν, και πολύ καλά, οι συνάδελφοι της Μυτιλήνης να αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών στη Λήμνο για να καλύψουν τις ελλείψεις τις δικές μας και προσπαθώντας ο διοικητής της Μυτιλήνης να τους πείσει είπε το εξής:

«Η διευθύντρια στη Λήμνο, αντί οκτώ εφημεριών, όπως προβλέπεται, κάνει 30 το μήνα για να καλύψει τις ελλείψεις, και έχει τέσσερα παιδιά. Ζήτησε εκτάκτως για προσωπικούς λόγους να μεταβεί στην Αθήνα. Εφόσον τα νοσοκομεία είναι διασυνδεόμενα, δεν μπορεί ένας γιατρός από τους εννιά παθολόγους που διαθέτει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης να μεταφερθεί;»

Με άλλα λόγια έχουμε μια παθολόγο που εφημερεύει τριάντα μέρες το μήνα (την πληρώνουμε για εφτά) κι αντί να φροντίσουμε να καλύψουμε τη θέση προτιμούμε να στέλνουμε κατά διαστήματα κάποιον από τη Μυτιλήνη ώστε να μπαλώνουμε τη τρύπα.

Αυτή είναι η πολιτική των διοικήσεων…

Όσο για τη Βουτσά όσοι ήταν εκεί θυμούνται τι της έσυρε η δικιά μας διοικήτρια, για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε και τι εξυπηρετούν.

Διαβάστε για την αντίδραση των γιατρών της Μυτιλήνης ΕΔΩ

Share

nosokomeio_limnoy_2_0Θυμάστε εκείνο το ανέκδοτο «πουτάνες δεν έχουμε, αλλά από οργάνωση σκίζουμε»; Κάτι παρόμοιο θυμίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου ότι οι ελεγκτές ιατροί  αναμένεται να μεταφερθούν στο Πολυδύναμο Ιατρείο του Μούδρο με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Ανατολικής Λήμνου.

Share

Νοσοκομείο Λήμνου κραυγαλέα και επικίνδυνη διοικητική ανεπάρκεια του Κωνσταντίνου Σκούρα

nosokomeio_limnos_1Ταραχώδης η προηγούμενη εβδομάδα για το Νοσοκομείο της Λήμνου. Συναντήσεις, συζητήσεις, λεκτικές διαμάχες…

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, γράφει ο Κωνσταντίνος Σκούρας:

Αν χρειάζεται να πηγαίνουν οι πολίτες κάθε φορά στην κα… Ισμήνη για να κάνει το αυτονόητο δεν θα τους μένει χρόνος για τίποτα άλλο. Τα πείσματα και οι εμπάθειες εναντίον εργαζομένων που καλούνται να θεραπεύσουν ανθρώπους, εκφράζουν εγκληματική διοικητική ανεπάρκεια.

Share

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Λήμνου: «Το νοσοκομείο Λήμνου υπολειτουργεί με ένα παθολόγο και ένα χειρουργό»

limperi nosokomeioΟι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Χρήστος Κατσώτης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα τα «Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου λόγω έλλειψης προσωπικού».

Η ερώτηση των βουλευτών:

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στον τομέα της υγείας, με τις  αναδιαρθρώσεις που προωθούν έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της χρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων. Με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας, φορτώνοντας το κόστος στον ασθενή και την οικογένεια του, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα των νησιωτών και των κατοίκων του νησιού της Λήμνου.

Share

Τα παραλειπόμενα της διαμαρτυρίας

 

sagapao

Είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε παραπέρα με το θέμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα μηνύματά σας όμως δε μας το επιτρέπουν, οπότε συνεχίζουμε και τελειώνουμε.

Σημειώνουμε τις απουσίες.

  1. Πολύ μας έλειψε ο Δημήτρης ο Αμπελώμος, θα έδινε ένα ξεχωριστό τόνο στο event.
  2. Δε φάνηκε πουθενά ο Μικές να υποστηρίξει τη διοικήτριά του. Θα άκουσε τι έπαθε ο Κουμελάς και φρονίμως ποιών αποφάσισε να κρυφτεί.
  3. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η απουσία της Μόλλης που αν και το φάντασμά της πλανιόταν πάνω απ όλους μας η φυσική της παρουσία θα έδινε ένα χαρούμενο τόνο αποκριών στη μάζωξη. Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι δεν ήρθε επειδή έλειπε, σας ενημερώνουμε όμως ότι ήταν εδώ, την είδαμε, απλά απέφυγε να ξαναεκτεθεί γιατί μπορεί να άκουγε κι αυτή καμιά κουβέντα αλά Κουμελά.
  4. Φυσικά και απουσίαζαν όλοι οι ευνοούμενοι της κυρίας.

Η κυρία διοικήτρια είχε το θράσος να επιτεθεί στην κυρία Βουτσά λέγοντας ότι αφήνει κατά καιρούς το τμήμα ακάλυπτο.  Νομίζουμε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας όταν μάλιστα μιλάμε για τη Βουτσά που όλοι ξέρουν και την αγάπη της και την προσφορά της στο νοσοκομείο και στο νησί.

Το άλλο δε σχόλιο για την ίδια ότι η Βουτσά παραιτείται και ανακαλεί τις παραιτήσεις της πήρε την απάντηση που της έπρεπε από την ίδια. Αν και όταν η Βουτσά αποφασίσει να παραιτηθεί αυτό θα είναι οριστικό, να δούμε όμως τότε πως θα καλύψει το νοσοκομείο και ποιος θα προσφέρει αυτά που προσφέρει αυτή. Με ιδιώτες δε λύνεται δυστυχώς το πρόβλημα, αυτό θα το καταλάβουμε όλοι μας.

Φαίνεται όμως ότι η Ισμήνη μας μπέρδεψε τη Βουτσά με τη φίλη της την Ατσάλου που καταθέτει κάθε τόσο και μία παραίτηση, πάει στο σπιτάκι της και επιστρέφει μετά από κάποιο διάστημα ανακαλώντας την παραίτησή της. (Ένας καλός τρόπος να φεύγεις όποτε σου γουστάρει και να μην εκθέτεις και την προστάτιδά σου).

Δε θα συνεχίσουμε άλλο γιατί η υπόθεση γίνεται βαρετή όταν υπάρχουν ένα σωρό σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Share

Δύο δημόσιες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών του νοσοκομείου Λήμνου. Ποιος θα τις δερευνήσει; (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ)

doctor_moneyΔε μας έφτανε όλη η φασαρία των τελευταίων ημερών και η κακοδιοίκηση του νοσοκομείου, αλλά παράλληλα έχουμε και δημόσιες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών του νοσοκομείου που κάποιος τέλος πάντων οφείλει να τις διερευνήσει καθώς τέτοιου είδους καταγγελίες είναι σε βάρος όχι μόνο του νοσοκομείου αλλά και του σύνολου των γιατρών του.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον οφθαλμίατρο Μικέ Γλυνάτση που κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που έλαβε χώρα στο σπίτι του (κλικ ΕΔΩ) κατηγορήθηκε δημόσια για χρηματισμό με τις εκφράσεις «φακελάκιας» και «απατεώνας».

Δεν έχει σημασία το πως θα εξελιχθεί η ιστορία του επεισοδίου αλλά η δημόσια καταγγελία θα πρέπει να διερευνηθεί, ώστε αν δεν ευσταθεί να μη στιγματιστεί ο γιατρός αν όμως ευσταθεί να υποστεί τις συνέπειες.

Έχουμε ξαναπεί άλλωστε στο παρελθόν ότι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου τέτοιου είδους καταγγελιών είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» που μπορεί να βρει αν τα εισοδήματα κάποιου συμβαδίζουν με τα περιουσιακά του στοιχεία.

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Δημήτρη Κουμελά ο οποίος κατηγορήθηκε δημόσια για χρηματισμό και μάλιστα παρουσία της αναπληρώτριας διοικήτριας. Η κατηγορία αυτή ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική καθώς αναφερόταν σε συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο ο Κουμελάς δεν ερχόταν στο νοσοκομείο να εξετάσει δύο παιδιά από χωριό της Λήμνου και ήρθε μόνο όταν του υποσχέθηκαν 50€ τα οποία και πήρε.

 

Θεωρούμε ότι η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές καθώς πρόκειται για δύο από τους άμεσους συνεργάτες της και οι πράξεις και καταγγελίες που τους αφορούν έχουν άμεσο αντίκτυπο στο δικό της τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήδη στα συρτάρια της έχει χαντακωμένη μια ΕΔΕ για την παράτυπη προμήθεια ενδοφακών καθώς και μια υποτίθεται αίτηση για ορισμό υπευθύνου για τη διενέργεια ΕΔΕ για το θάνατο του βρέφους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την ανάρτηση αυτή αναδημοσίευσε το LimnosReport. Όπως ήταν φυσικό ενοχλήθηκαν πολλοί και είχαμε πολλά σχόλια (δεν τα στείλανε σε μας όπως κάποιοι ψευδώς ισχυρίστηκαν).

Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε ότι όλη η ανάρτηση δεν καταγγέλλει κανένα γιατρό, απλά αναφέρει δύο δημόσιες καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν για το αξιόπιστό τους. Η καταγγελία μας αφορά τη διοίκηση που όταν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται κοντά της κάνει τα στραβά μάτια και κλείνει στα συρτάρια της ότι τους αφορά.

Για να μην αισθάνονται όμως οι «φιλοι» αυτοί αδικημένοι και να μην πιστεύουν ότι φοβόμαστε την κριτική σας παραπέμπουμε στην ανάρτηση του LimnosReport όπου μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχόλια. (κλικ ΕΔΩ)

Όσο για την επικοινωνία που αναφέρει κάποιος τα σχόλιά μας είναι ανοιχτά.

 

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Σεπτεμβρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30