Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

Λήμνος: Ακόμα και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται με αποσπάσεις γιατρών

nosokomeio_limnos_1Κραυγή αγωνίας από την ακριτική Λήμνο όπου οι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων και τις αποσπάσεις των γιατρών…
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Σοβαρότατη υποστελέχωση που πλήττει ακόμα και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο της Λήμνου… Η κατάσταση «μπαλώνεται» με αποσπάσεις γιατρών από νοσοκομεία άλλων νησιών,  αλλά οι νεφροπαθείς δεν είναι ποτέ σίγουροι αν με τη λήξη της απόσπασης του γιατρού θα καλυφθεί άμεσα η θέση ώστε να μπορέσουν να κάνουν την απαραίτητη για την ζωή τους αιμοκάθαρση.
 
Μάλιστα ο  Σύλλογος Νεφροπαθών του νησιού έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας και στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «το νησί της Λήμνου βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο , απέχει από τη Λέσβο (όπου ανήκουμε διοικητικά) 145 χλμ και από την Αθήνα 247 χλμ. Η μετακίνησή μας προς την Μυτιλήνη, την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς. Αεροπορικώς χρειάζεται περίπου μια ώρα πτήσης, αλλά το κόστος των εισιτηρίων είναι συνήθως απαγορευτικό ιδιαίτερα στις μέρες μας, ενώ ακτοπλοϊκώς χρειάζεται
α) προς Μυτιλήνη από 6 έως 7,5 ώρες αναλόγως το πλοίο (με 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως) και
β) προς Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον 12 ώρες για να φθάσεις στο Λαύριο (με 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως) ή 22 ώρες για να φθάσεις στον Πειραιά (με 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως), με την προϋπόθεση ότι τα πλοία θα εκτελέσουν τα δρομολόγια, πράγμα που τα τελευταία χρόνια δεν είναι σίγουρο. Είναι κρίμα ένα νησί όπως η Λήμνος, να βρίσκεται εγκαταλειμμένο και απροστάτευτο στο κυρίαρχο θέμα της Υγείας..».
 
Όπως τονίζουν οι νεφροπαθείς, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτούνται:
1. Η ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου μας ως εξής:
1 θέση νεφρολόγου, 2 θέσεις παθολόγων, 1 θέση ιατρού γενικής ιατρικής , 1 θέση αναισθησιολόγου, μόνιμοι ή επικουρικοί .
2. Να δοθούν κίνητρα στους ιατρούς για την τοποθέτησή τους σε ακριτικές περιοχές.
Πηγή: iatropedia

Δεν ξέρω τι άλλαξε ξαφνικά και οι νεφροπαθείς αντιλήφθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον τεχνητό νεφρό, γιατί όταν πριν λίγο καιρό οι ιατροί τόνιζαν τα προβλήματα που υπάρχουν ο πρόεδρος των νεφροπαθών έβγαινε στα τοπικά ραδιόφωνα και έλεγε ότι όλα είναι καλά κι ας καλυπτόταν τότε ο νεφρός από έναν αγροτικό γιατρό.

Για να μη λέμε όμως ότι δεν ξέρουμε, ΞΕΡΟΥΜΕ, άλλαξε η κυβέρνηση.

Share

9050€ κόστισε η κάλυψη της παθολογικής κλινικής από τους ιδιώτες.

doctor_587_355Μήνας Σεπτέμβριος 2014. Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Λήμνου συνεχίζει να μην έχει κανένα γιατρό. Η σοφή διοίκηση της Ισμήνης που έκανε το παν για να εξαναγκάσει σε παραίτηση την μοναδική παθολόγο του νοσοκομείου είχε έτοιμη τη λύση κάλυψης των αναγκών. Έφερε απ έξω δύο ιδιώτες γιατρούς και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το κόστος βέβαια δεν την ενδιαφέρει μια και δεν τα πληρώνει απ την τσέπη της. Έτσι για την παθολογική κλινική το Σεπτέβριο εκταμιεύθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 9.050 € (κλικ ΕΔΩ Θέμα 59).

Αναλυτικά έλαβαν:

ΠΕΡΠΕΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 4120
ΛΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ 4930
 
Μια χαρά κάλυψη έχουμε. Σκεφτόμαστε κι εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Ιδιωτικό ιατρείο, μισθός ή σύνταξη να τρέχουν και 4 ή 5 χιλιάρικα για την κάλυψη της παθολογικής. Σε εποχές κρίσης μάλλον συμφέρει, άσε που παίρνουμε και εύσημα κοινωνικής προσφοράς.
Κατά τα άλλα το νοσοκομείο μας δουλεύει ρολόι.
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ που ακόμη παραμένουν στο ΕΣΥ.
Share

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

nefraΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Για πολλοστή φορά η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ μετακινεί αιφνιδιαστικά γιατρό από τη Μυτιλήνη στη Λήμνο, για να καλύψει τις ανάγκες του εκεί νοσοκομείου. Αυτή τη φορά το νοσοκομείο της Λήμνου έμεινε χωρίς νεφρολόγο καθώς η μια νεφρολόγος βρίσκεται εδώ και μήνες σε αναρρωτική άδεια και ο άλλος νεφρολόγος, νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες με προβλήματα υγείας και υπερκόπωσης. Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προλάβει την πλήρη κατάρρευση του νεφρολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Λήμνου. Δεν προκήρυξε ούτε καν θέση επικουρικού νεφρολόγου για να καλύψει τις ανάγκες. Ακολουθώντας την πεπατημένη μετακινεί γιατρούς από την μια μεριά του Αιγαίου στην άλλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα. Αναστατώνει την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο, παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους. H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο. Είναι οικονομικά παράλογη, αφού με τα χρήματα που δίνονται κάθε τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα μετακινήσεων, θα μπορούσαν να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο, που ήδη υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών. Αποτελεί αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους. Κανένας γιατρός δεν θέλει να υπηρετεί σε νοσοκομεία δύο νησιών και να εξαναγκάζεται να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις πάγιες ελλείψεις. Οδηγεί σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων.

Το πάγωμα των προσλήψεων στην υγεία, οι εξευτελιστικοί μισθοί, οι συνθήκες διάλυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας και η αιμορραγία των νέων γιατρών στο εξωτερικό, έχουν αφήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Η συνέχιση της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

  • Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων.

  • Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

  • Ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ώστε να καλύπτουν αυτοδύναμα τις ανάγκες τους.

  • Θετικά κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

  • Κάλυψη των αναγκών με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η μαζική μας αντίδραση τον Απρίλιο του 2014, ματαίωσε στην πράξη την μετακίνηση των γιατρών στον Άι Στράτη που επιχειρήθηκε τότε. Και πάλι θα αντιδράσουμε άμεσα, μαζικά και δυναμικά.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην εξ αναβολής ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 12:30 στο Βοστάνειο.

Μυτιλήνη, 2 Μαρτίου 2015

ο Πρόεδρος                                    ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                         Στρατής Παυλής

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Share

Τι εξυπηρετεί ένας καταστροφέας εγγράφων ένα επαρχιακό νοσοκομείο;

katastrofeasΠολλά παράξενα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις κινήσεις και τις επιδιώξεις των στελεχών του κρατικού μηχανισμού που είχαν τοποθετηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα περισσότερα είναι κατανοητά και λίγο πολύ αναμενόμενα, είναι όμως και κάποια πράγματα που δεν τα περιμέναμε και μας προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση.

Ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπως το νοσοκομείο Λήμνου, έχει αυτή την εποχή πολλές επείγουσες ανάγκες και κάθε ευρώ μπορεί να καλύψει έστω μια μικρή τρύπα. Παρόλα αυτά βλέπουμε να ξοδεύονται χρήματα για ανοησίες και κοινωνικές σχέσεις, που μπορεί σε άλλες εποχές να ήταν αποδεκτά, όμως σήμερα αποτελούν πρόκληση. Τα στυλό και τα μπρελόκ με το λογότυπο του νοσοκομείου δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποτελούν προμήθειες άμεσης προτεραιότητας. Αυτά τα παιχνιδάκια είναι μόνο για να καλλιεργήσει η διοικήτρια κοινωνικές σχέσεις και ίσως και να καλοπιάσει και κάποιους, άλλως καμία χρεία δεν έχουν και τίποτε δεν προσφέρουν.

Εκείνο όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι αυτό που έφτασε στα αυτιά μας πρόσφατα ότι μια σειρά από έγγραφα πέρασαν από καταστροφέα εγγράφων. Δεν γνωρίζουμε αν ο καταστροφέας αυτός αγοράστηκε από το νοσοκομείο, κάτι όμως που δεν έχει και μεγάλη σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι το ποια έγγραφα του νοσοκομείου Λήμνου έπρεπε να περάσουν από αυτή τη διαδικασία και για ποιο λόγο. Τι έχουμε να κρύψουμε που δεν πρέπει να βρεθούν τώρα που θα αλλάξει η διοίκηση;

Αν όντος ξοδεύτηκαν χρήματα για την αγορά τέτοιου μηχανήματος θα πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτη σπατάλη και να το χρεωθεί αυτός που το παρήγγειλε. Επιπλέον θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις για το τι ήταν αυτά τα έγγραφα που έπρεπε να περάσουν από αυτή τη διαδικασία. Εξ όσων γνωρίζουμε τα έγγραφα του νοσοκομείου δεν είναι προσωπικά κανενός και η συνέχεια της διοίκησης απαιτεί να μην καταστρέφεται τίποτε ιδίως σε καιρούς πονηρούς αλλαγής φρουράς.

 

Share

Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου εργαζομένων

sam_7913Αν και αυτό τον καιρό η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στα Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις αλλαγές που έχουν αρχίσει να γίνονται και μέσα στην Ελλάδα.

Στο χώρο της υγείας ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές με πρώτη από όλες την καταπολέμηση της διαφθοράς που κατατρώει τις σάρκες μας. Οι αλλαγές σε βάρος του λαού θα σταματήσουν και θα αντικατασταθούν με αλλαγές σε βάρος αυτών που επί χρόνια βλέπουν την υγεία του κόσμου σαν μέσον εύκολου πλουτισμού.

Φυσικά αυτά δε γίνονται ούτε με τα ίδια πρόσωπα στο τιμόνι, ούτε με τις ίδιες νοοτροπίες. Οι ριζικές αλλαγές προσώπων είναι μια προτεραιότητα που δεν επιδέχεται κανενός είδους αναβολή, καθώς πάνω της θα στηριχθούν όλες οι προσπάθειες για πραγματικές αλλαγές.

Όσον αφορά το νοσοκομείο μας, ελπίζουμε και απαιτούμε να είναι από τα πρώτα στη σειρά που θα αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα, αφενός λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης του, μην ξεχνάμε ότι είναι το πιο απομεμακρυσμένο νοσοκομείο της Ελλάδας, και αφετέρου γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις του (λέγε με Κατίνα και Ισμήνη) το έχουν φέρει στο χείλος της κατάρρευσης.

Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν αναθαρρήσει κάπως και στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων το ψηφοδέλτιο που στήριξε η διοικήτρια καταβαραθρώθηκε. (κλικ ΕΔΩ)

Οι παραινέσεις, η τρομοκρατία και οι υποσχέσεις δεν έπιασαν τόπο και οι εργαζόμενοι επιτέλους εξέλεξαν ένα ΔΣ που δεν είναι της αρεσκείας της διοίκησης και δεν θα συνεδριάζει παρουσία της μέσα στο γραφείο της.

Κάποιες κυρίες που μια ζωή το μόνο που τις ένοιαζε  ήταν να βολευτούν σε κάποια θέση όπου δε θα δουλεύουν σχεδόν καθόλου και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να το πετύχουν, ας ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους γιατί σύντομα θα βρεθούν στην ίδια μοίρα με τους άλλους συναδέλφους τους.

Αυτά και πολλά άλλα σηματοδοτούν τις επερχόμενες αλλαγές και κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας. Ο αέρας που φυσάει θα τους παρασύρει όλους.

Share

Προκήρυξη δύο θέσεων επικουρικών παθολόγων

nosokomeio_limnoy_2_0Προκηρύχθηκαν 2 θέσεις επικουρικών παθολόγων για το νοσοκομείο Λήμνου. Δεν ξέρουμε αν θα καλυφθούν, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε αν λάβουμε υπόψη μας το ιστορικό των προηγούμενων προκηρύξεων, αλλά ακόμη και να καλυφθούν η Παθολογική κλινική θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα γιατί χωρίς μόνιμο γιατρό και μάλιστα διευθυντή δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μια κλινική.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις θέσεις, όμως πρέπει να τονίσουμε ότι αν δεν καλυφθούν οι θέσεις των μονίμων γιατρών και των ειδικευομένων σύντομα τα προβλήματα θα ενταθούν.

Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την κάλυψη τουλάχιστον των δύο αυτών θέσεων αλλιώς είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος σε αποτυχία.

Share

Πότε θα βάλει το όνομά της στον κατάλογο των ευεργετών του νοσοκομείου;

dorees

Μετά από αυτή τη δωρεά θεωρούμε απαράδεκτο να μην έχει βάλει ακόμη το όνομά της στον πίνακα των ευεργετών του νοσοκομείου.

 

Share

Go Home

gohome

Share

Ισμήνη Λυμπέρη. Περί σεβασμού και αξιοπρέπειας

giati na fifo«Θα σεβαστώ πρώτα τον εαυτό μου και στη συνέχεια τους ασθενείς του Νοσοκομείου Λήμνου.» δήλωσε η κυρία Λυμπέρη στην ερώτηση που της έγινε για το αν θα παραιτηθεί.

Βέβαια η έννοιες του σεβασμού και της αξιοπρέπειας μπορεί να εξηγηθούν με πολλούς τρόπους ανάλογα από το πρίσμα από το οποίο τις βλέπει ο καθένας.

Δε μπορεί να λες ότι σέβεσαι τον εαυτό σου όταν κολλάς σε μια καρέκλα και δεν κουνιέσαι αν δε σε πληρώσουν, δε σέβεσαι τον εαυτό σου όταν διακηρύσσεις ότι παλεύεις για το καλό του νοσοκομείου και ξέρεις ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τους προϊσταμένους σου για το καλό του νοσοκομείου εν προκειμένω.

Όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες εν αμαρτίαις ανθρώπων που ούτε τον εαυτό τους ούτε τους γύρω τους σέβονται και όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας «το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κώλος τους.»

Τουλάχιστον κυρία μου αφήστε τα παραμύθια περί σεβασμού, σας έχουμε μάθει κι από την καλή κι από την ανάποδη να είστε σίγουρη όμως ότι θα πάρετε πόδι σύντομα χωρίς κανενός είδους αποζημίωση οι δε παρανομίες που έχετε κάνει μέχρι τώρα να είστε σίγουρη ότι δε θα ξεχαστούν και κάποια στιγμή θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις και πολύ πιθανόν και να πληρώσετε γι αυτές.

Δυστυχώς αποδειχτήκατε πολύ μικρή για τη θέση την οποία σας ανέθεσαν, φυσικά αυτό δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση μια και οι προστάτες σας είναι αντίστοιχης εμβέλειας και ηθικού αναστήματος με εσάς.

Θα φύγετε, και θα φύγετε βράδυ κι εσείς και κάποιοι άλλοι.

Ο αέρας της αλλαγής φύσηξε και άτομα σαν κι εσάς θα τα παρασύρει οσονούπω, ΥΠΟΜΟΝΗ.

Share

Τις παραιτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων ζήτησε το υπουργείο

demeni

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Μαρτίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031