Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

Το φάντασμα του Λούκα πλανάται πάνω από το ανάκτορο της Ισμήνης

palabiΠρώτα απ” όλα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κάτι με τον κύριο Λούκα, μπορεί να διαφωνούμε με πολλά από τα γενόμενα άλλα γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν ιδιώτη γιατρό που αρπάζει κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Δικαίωμά του. Αυτό που δε μπορούμε να ανεχτούμε είναι ο τρόπος που η αναπληρώτρια διοικήτρια αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και το προσωπικό του λες και πρόκειται για προσωπικό της ανάκτορο.

Τελευταίο κρούσμα.

Εδώ και πολύ καιρό το ιατρείο της ογκολογικής χρησιμοποιείται από τους ψυχιάτρους γιατί όπως είναι φυσικό κάθε ψυχιατρική εξέταση χρειάζεται πολλή περισσότερη ώρα από κάθε άλλου είδους εξέταση. Για να μπορέσουν οι ψυχίατροι να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς τους χρησιμοποιούσαν και τα δύο ιατρεία παράλληλα.

Με την είσοδο του κυρίου Λούκα στο νοσοκομείο το γραφείο αυτό παραχωρήθηκε σε αυτόν και οι ψυχίατροι υποχρεώθηκαν να δουλεύουν σε άλλο χώρο (κατά την άποψή τους ακατάλληλο). Μέχρι εδώ μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μπορεί και να έγιναν τα πράγματα καλά. Από εδώ όμως και πέρα οι πράξεις της κυρίας Λυμπέρη ξεπερνάν κατά πολύ τα αποδεκτά όρια.

Προχθές σε ώρα που ο κύριος Λούκας απουσίαζε από το νοσοκομείο και ενώ το ιατρείο ήταν άδειο μπήκε μέσα η αναπληρώτρια διευθυντήρια ιατρικής υπηρεσίας κυρία Ξυπολιά για να υπογράψει κάποια έγγραφα της ιατρικής υπηρεσίας. Κάποιο από τα πολλά παπαγαλάκια του νοσοκομείου το ανέφερε στην κυρία. Ελπίζουμε να μην ήταν ο κύριος Λούκας γιατί αυτό θα μας απογοήτευε εντελώς.

Δεν ξέρουμε τι πέρασε από το μυαλό της, η αντίδρασή της όμως ήταν πέρα για πέρα αψυχολόγητη. Αφενός ενημέρωσε τους ψυχίατρους ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το «γραφείο του κυρίου Λούκα» ακόμη κι όταν είναι άδειο και αφετέρου διέταξε να αλλάξουν κλειδαριά  ώστε να μη μπορεί να μπει μέσα κανείς άλλος.

Ας σημειωθεί ότι το κλειδί από το γραφείο αυτό λείπει και από την αρμαθιά των κλειδιών των εξωτερικών ιατρείων.

Όπως είπαμε δε γνωρίζουμε τι διεστραμμένες σκέψεις συνωμοσίας πέρασαν από το μυαλό της και προχώρησε σε τέτοιες ακατανόητες πράξεις το σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται πια για καθαρά ψυχιατρικό περιστατικό και καλά θα έκανε να φροντίσει να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της κατάλληλα προτού χειροτερέψει κι άλλο.

Επειδή από ότι αποδεικνύεται καθημερινά η ίδια έχει το ακαταλόγιστο θα πρέπει όσοι βρίσκονται από πάνω της να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή και για το δικό της καλό και για το καλό του νοσοκομείου.

Ήδη αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα συνύπαρξης με κανέναν εκτός των ολίγων που εκμεταλλεύονται την περίπτωσή της για ίδια συμφέροντα. Ακόμη και τη γραμματέα της εκπαραθύρωσε προ ημερών και το γραφείο της το στόλισα με ένα τραπεζάκι με άνθη. Μιλάμε για σοβαρή περίπτωση. Ας το έχουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι.

Share

Διοικεί το νοσοκομείο σαν να πρόκειται για την κλινική του μπαμπά της

kapeloΈχουμε πει πολλές φορές ότι η Φίλη της Μόλης διοικεί το νοσοκομείο σαν να πρόκειται για την κλινική του μπαμπά της. Θεωρεί ότι μπορεί να παραβλέπει νόμους και κανονισμούς χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν.

Επειδή το ξαναείπε προχθές ότι «αυτούς βρήκα με αυτούς συνεργάζομαι» ενώ το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί γύρω της μια αυλή από έμπιστους υποτακτικούς τους οποίους φροντίζει σε βάρος των υπολοίπων θα δώσουμε ακόμη κάποια πρόσφατα παραδείγματα της απρεπούς συμπεριφοράς της.

Πριν δύο μέρες εμφανίστηκε στο νοσοκομείο μια δικαστική κλητήρας για να παραδώσει ένα έγγραφο στην αναπληρώτρια διοικήτρια, προσέξτε «στην αναπληρώτρια διοικήτρια» όχι στην κυρία Λυμπέρη, πρόκειται δηλαδή για κάτι υπηρεσιακό.

Παρατύπως απουσίαζε και αυτή και ο αναπληρωτής της, πράγμα που άφησε ουσιαστικά το νοσοκομείο χωρίς διοίκηση (κάτι που απαγορεύεται. Ρώτησε λοιπόν η γυναίκα σε ποιον θα έπρεπε να παραδώσει το έγγραφο για να εισπράξει την απάντηση από τη νκυρία Παπαλιά ότι η διοικήτρια είπε να τα παραλαμβάνει ο κύριος Γλυνάτσης, ο οποίος βέβαια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Έγινε ένας μικρός χαμός από συναδέλφους που ήταν εκεί με αποτέλεσμα η κλητήρας να φύγει λέγοντας ότι αν επρόκειτο για κάτι επείγον θα δημιουργούταν σοβαρό πρόβλημα και πρέπει τελικά να αποφασίσουν ποιος αντικαθιστά ποιον.

Τέτοια δυστυχώς έχουμε πολλά και το μόνο που έχει πετύχει μ αυτή τη συμπεριφορά της είναι να δημιουργήσει στο νοσοκομείο τέτοιο κλίμα που η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Share

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: Δελτίο τύπου για τις παραιτήσεις των γιατρών

einkyl-logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύρινα, 24-09-2014

 «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!»

Η παραίτηση της μοναδικής παθολόγου του νοσοκομείου Λήμνου κ. Βουτσά,  και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων κ.Σταυρόπουλου, οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση του νοσοκομείου. Είναι προφανής η αδυναμία παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας στο νησί  όταν στο νοσοκομείο δεν υπηρετεί παθολόγος, και υπηρετεί ένας αναισθησιολόγος κι ένας μόνιμος χειρουργός (λίγο προ της συνταξιοδοτήσεως).

Είναι σαφές ότι οι υπηρετούντες γιατροί, σε όποια ειδικότητα κι αν ανήκουν και όσοι αγροτικοί κι αν έρθουν λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα κενά αυτά.

Οι επιπτώσεις της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής (κατάργηση κινήτρων για παραμεθόριο, μείωση μισθών ιατρών, υποχρηματοδότηση, κοκ), οι συνέπειες διοικητικών δυσλειτουργιών (τέσσερις παραιτήσεις ιατρών σε διάστημα εννιά μηνών, επανειλημμένες κινητοποιήσεις για να πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα, εντάσεις κι αντεγκλήσεις, κοκ) δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους «σοβαρούς προσωπικούς λόγους» των παραιτήσεων. Άλλωστε τι πιο σοβαρό και πιο προσωπικό από τα παραπάνω!

Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Η υποστελέχωση, η αποδυνάμωση και η ιδιωτικοποίηση τομέων  του νοσοκομείου εκτός από κυβερνητική πολιτική είναι πια καθημερινή πραγματικότητα. Ούτε τα καλά οικονομικά στοιχεία, ούτε τα ανώνυμα blogs, ούτε τα ευχολόγια είναι αυτά που απασχολούν τους ασθενείς.

Η πραγματικότητα είναι μία: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».

Η άμεση προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ για το νοσοκομείο είναι μονόδρομος. Η πρόσληψη δύο μονίμων παθολόγων, δύο  χειρουργών και δύο αναισθησιολόγων είναι η ελάχιστη συνθήκη για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Το κυριότερο είναι όμως η συνειδητοποίηση ότι το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας στο νησί μας αφορά όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Οποιαδήποτε παραίτηση γιατρού από το δημόσιο νοσοκομείο συνιστά παραίτηση από το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν παροχή υγείας σε ΕΜΑΣ.

Μας αφορά όλους. Αφορά την υγεία μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας. Εκτός κι αν αποφασίσαμε να παραιτηθούμε κι από αυτά.

Οπότε ας τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα!

Share

Συνέντευξη του θηλυκού Πινόκιο (μέρος δεύτερο)

katina isminiΣυνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος της περίφημης συνέντευξης του θηλυκού Πινόκιο.

 

 

Εδώ είμαστε, αυτό ήταν που ήθελε να κάνει από την αρχή. Αφού αρκετές φορές έφερε τον Λούκα να καλύψει τις εφημερίες του νοσοκομείου (με το αζημίωτο βέβαια κι όχι δωρεάν όπως ισχυριζόταν) μετά προχώρησε παραπέρα, χωρίς καμία ενημέρωση της διευθύντριας της κλινικής αποφάσισε να του αναθέσει τα παθολογικά εξωτερικά ιατρεία. Αυτό κι αν δεν είναι αυθαιρεσία και υποβάθμιση του ρόλου του νοσοκομειακού γιατρού, ιδιαίτερα προσβλητική κίνηση για έναν άνθρωπο που προσφέρει καθημερινά πάνω από το κανονικό. Κατά τα άλλα, «σέβεται τους προσωπικούς λόγους της παραίτησης». Μας δουλεύει.

 

 

Επιτέλους μάθαμε ποιος είναι το κατεστημένο σ αυτό το νοσοκομείο. Ο Χάρος, αυτός τα φταίει όλα, γι αυτό δεν τον άφησε να πάει στο υπηρεσιακό συμβούλιο αν και ήταν εισηγητής, με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν τα θέματα του νοσοκομείου μας και ένας θεός ξέρει πότε θα ξανασυνεδριάσει το όργανο. Στο μεταξύ βέβαια αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ότι δε μιλάει για γιατρό αφήνοντας να πλανώνται διάφορα. Τελικά να δεις που θα μας βγει και επαναστάτρια!!

 

 

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις. Αναφορά για τις παραλαβές πετρελαίου έγινε από τους συναδέλφους επί Τσούνη κι αυτή το έθαψε (η αναφορά έχει και αριθμό πρωτοκόλλου) μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γιατροί της επιτροπής αρνούνταν να υπογράψουν τα πρωτόκολλα παραλαβής. Μετά ήρθες εσύ κι αντί να τα στείλεις στον εισαγγελέα, φρόντισες να αλλάξεις την επιτροπή και έβαλες κάποιον πρόθυμο να υπογράψει εκ των υστέρων τις παραλαβές. Μη μας το παίζεις λοιπόν αδιάφθορη, κι εσύ παρανόμησες καλύπτοντας την προηγούμενη κατάσταση. Γιατί δε μας λες ότι θάφτηκε και η άλλη ιστορία με τις βενζίνες της Τσούνη που γέμιζε το αμάξι της με λεφτά του νοσοκομείου. Τα παραστατικά υπάρχουν, αν δεν τα βρεις πες μας να σου τα δώσουμε να δούμε τι σχέση έχεις με το κατεστημένο.

 

 

Τέτοια λέει και μακραίνει η μύτη της. Αυτούς βρήκε και μ αυτούς εργάζεται. Γιατί δε μας λέει για το Χάρο που από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της πριν καλά καλά τον δει άρχισε τον πόλεμο; Άσε μην απαντάς ξέρουμε, να είναι καλά η Μόλη σου. Γιατί δε μας λες για το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που βρήκες που η θητεία του έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν κάνεις τίποτε να προχωρήσουν νέεες επιλογές γιατί οι κολλητοί σου με βάση το νόμο δεν δικαιούνται να κατέχουν τέτοιες θέσεις; Γιατί δε μας λες γιατί από τους τέσσερις διευθυντές τομέα μόνο ο Μικές ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο σου; Λοιπόν άσε τις εξυπνάδες και τις κλάψες γιατί σε έχουμε μάθει κι απ την καλή κι απ την ανάποδη.

 

 

Τα είπαμε, το πλήρωμα του χρόνου πέρασε πριν από χρόνια, αλλά και συ σαν την Κατίνα προτιμάς να παρανομείς παρά να προχωρήσεις σε νέες αξιολογήσεις. Μη μας το παίζεις μυξοπαρθένα και κανείς δε σε πιστεύει πια.

 

 

ΜΗ ΦΑΣ

 

 

Το ξαναείπαμε, εμείς φταίμε, εσύ δεν έχεις καμιά ευθύνη, όσο για τα νέα που λες είναι σίγουρο ότι θα έχουμε αλλά δε θα είναι αυτά που περιμένεις. Όσο για τις κινήσεις σου ρώτα την Κατίνα και τον Κατσιφαράκη πως το πέτυχαν.

 

 

Η πόρτα μπορεί να είναι ανοιχτή αλλά οι καρέκλες είναι πιασμένες από τον Κουμελά, το Μικά και την Ευτέρπη.

 

 

Όπως είπες σέβεσαι τους προσωπικούς λόγους… Δε μυρίζουν Αγγελική, Βρωμάνε κάτι άλλο.

Share

Μια συνέντευξη γεμάτη ψέμα. (μέρος πρώτο)

Αυτή η γυναίκα είναι πραγματικά απερίγραπτη, της είναι αδύνατον να ανοίξει το στόμα της και να μην πει ψέμματα ή μισές αλήθειες για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν τόλμησε ποτέ βέβαια να κάνει διάλογο με αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αρκείται στους μονολόγους στα ΜΜΕ με δημοσιογράφους που είναι φυσικό να μη γνωρίζουν λεπτομέρειες κι έτσι της είναι εύκολο να περνάει ότι θέλει.

Θα της απαντήσουμε λοιπόν εμείς που γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ακούτε και διαβάζετε

Οφείλει να σεβαστεί, καλύτερη δικαιολογία δεν υπάρχει για να καλύψει τις ευθύνες της, λέγοντας ότι μένει στην επίσημη δικαιολογία των «προσωπικών λόγων» την ώρα ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Νομίζει ότι μιλάει σε ηλίθιους. Όλοι ξέρουν πια τι είχε συμβεί πριν λίγο καιρό με τον ειδικευόμενο της παθολογικής. Δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις.

 

 

Μια και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα σου πούμε εμείς γιατί τώρα εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από τους αγροτικούς. Μέχρι τώρα κυρία Λυμπέρη, και το ξέρεις καλά, το αγροτικό δεν ήταν υποχρεωτικό ενώ τώρα έγινε πάλι υποχρεωτικό για όλους οπότε ήταν φυσικό επόμενο να γεμίσουν πάλι τα αγροτικά κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με σένα και τη διοίκησή σου, μη χαίρεσαι.

 

 

Προσέξατε το πως πάει να υποβαθμίσει τη δουλειά της πιο βασικής κλινικής του νοσοκομείου; «Βεβαίως… έχει αρκετή δουλειά…». Για ποια «αρκετή δουλειά» μιλάει που αν δεν ξημεροβραδιαζόταν η Βουτσά εκεί μέσα θα πήγαινε κατά διαβόλου. Άκου εκεί «αρκετή δουλειά», Αν μιλούσε για την οφθαλμολογική θα μας εξηγούσε το πόσο πολλή δουλειά έχει και πόσο πολύ  κουράζονται οι κακόμοιροι οι γιατροί της.

Όσο για τους τρεις ειδικευόμενους ας μην ξεχνάμε ότι ήταν τέσσερις και η άλλη η ανόητη η Κατίνα τους έκανε τρεις κι αυτή λιγο καιρό πριν ήθελα να τους κάνει δύο.

 

 

Να το, άργησες λίγο αλλά το είπες, τώρα ξέρουμε, για τα χάλια του νοσοκομείου δεν φταίνε οι μισθοί μας που πιάσαν πάτο, δε φταίνε οι περικοπές που έχουν ξεζουμίσει τη δημόσια υγεία, δε φταίνε οι απαράδεκτες συγκοινωνίες, δε φταίει η ανικανότητά της να διοικήσει, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που γράφουμε τόσα ψέματα για το νοσοκομείο για να υπονομεύσουμε το «έργο» της.

 

 

!!!Σ αυτό το κομμάτι δεν είπε ψέμματα, απλά δεν είπε τίποτε, εμείς δεν καταλάβαμε, αν καταλάβατε εσείς μας το λέτε. (τρικυμία εν κρανίω)

 

 

Εδώ έχει δίκιο, γιατί να μείνει στα δέκα περιστατικά όταν ξέρει ότι μπορεί να δει και δέκα περιστατικά; (τρικυμία εν κρανίω στο τετράγωνο)

 

 

Δε σας το είπαμε, δε μπορεί να ανοίξει το στόμα της χωρίς να πει ψέματα. Η υποχρεωτική θητεία στα αγροτικά ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2013 (ΦΕΚ 252/Α) και άρχισε να ισχύει με τους πρώτους πτυχιούχους μετά την ημερομηνία αυτή. Καλύφθηκαν λοιπόν πρώτα τα αγροτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας και μετά ήρθε και η σειρά μας.

 

Επειδή όμως η συνέντευξή της είναι πολύ μεγάλη, γιατί εκτός από ψεύτρα είναι και πολυλογού τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σε νέα ανάρτηση μαζί και ολόκληρο το αρχείο της συνέντευξης για να μη λέει ότι παραποιούμε τα λόγια της.

Το παρακάτω τραγούδι είναι ειδική αφιέρωση στην Ισμήνη μας

Share

Δήλωση του Γ. Ζερδελή για την παραίτηση των γιατρών του νοσοκομείου Λήμνου

zerdelisΣε πλήρη διάλυση οδηγείται το Νοσοκομείο Λήμνου μετά και την παραίτηση της μοναδικής παθολόγου Αγγελικής Βουτσά και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων Δημήτρη Σταυρόπουλου. Από τη μία η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και από την άλλη η αντιδραστική και αλλοπρόσαλλη διοίκηση της Ισμήνης Λυμπέρη, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει με τις επιλογές της τα υπάρχοντα προβλήματα, εξανάγκασαν σε παραίτηση γιατρούς με ειδικότητες αιχμής, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.

Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, σε συνέχεια των πολλαπλών του παρεμβάσεων στη βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου(τέσσερεις από αναλήψεως των καθηκόντων του), μετά και τις παραιτήσεις της παθολόγου διευθύντριας της παθολογικής κλινικής και του αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη. Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Υπουργού είναι ενήμερο για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη και φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διοικητική ανεπάρκεια της κ. Λυμπέρη.

Δεν είναι δυνατόν να μείνει ένα ολόκληρο νησί χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη εξαιτίας μικροπολιτικών της διοικήτριας που η κυβέρνηση ανέχεται – αν όχι και συντηρεί εσκεμμένα – με τη στάση της. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μαθαίνουμε ότι η Ισμήνη μάλλον χάρηκε με την εξέλιξη μιας και κατόρθωσε να ξεφορτωθεί δύο άτομα που δεν τα πήγαινε, αλλιώς δεν εξηγείται η στάση της να παραιτούνται δύο γιατροί και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων και η διοικήτρια να απαξιεί να τους καλέσει και να προσπαθήσει να τους μεταπείσει.

Όταν είχε υποβάλει παραίτηση η κυρία Ατσάλου έκανε ότι μπορούσε για να της αλλάξει γνώμη, και το πέτυχε, σήμερα τίποτε.

Share

Παραιτήθηκαν η Αγγελική Βουτσά και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος. Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο (ποιος έχει σειρά;)

kentro ygeiasΣήμερα η μέρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης της Ισμήνης δείχνει ξεκάθαρα τα αποτελέσματά της. ένας – ένας οι γιατροί αφήνουν το νοσοκομείο και τραβάει καθένας το δρόμο του, και δε μιλάμε για ειδικότητες χωρίς τις οποίες μπορεί να επιβιώσει ένα νοσοκομείο, μιλάμε για ειδικότητες αιχμής χωρίς τις οποίες δε μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.

Μετά την Κιουπκιολή λοιπόν που παραιτήθηκε πριν λίγους μήνες σειρά πήραν ο Δημήτρης Σταυρόπουλος ο ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων και η Αγγελική Βουτσά η μόνη παθολόγος του νοσοκομείου.

Έτσι λοιπόν κατάφερε η Ισμήνη να αφήσει το νοσοκομείο με μία αναισθησιολόγο, που κι αυτή δεν ξέρουμε πόσον καιρό θα αντέξει χωρίς τις συνεχείς άδειες που της έδινε η φίλη της, και χωρίς κανένα παθολόγο.

Δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο θα καλύψει τα παθολογικά περιστατικά η διοίκηση, όμως η μόνιμη παρουσία των ιδιωτών στο νοσοκομείο δεν αποτελεί λύση κι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι αν και τελικά από ότι φαίνεται αυτός ήταν ο σκοπός της, να ξεφορτωθεί όλους όσους δεν είναι «δικοί της» και να μείνει μόνο με τα τσιράκια της. Το ότι δε θα έχουμε πια νοσοκομείο δεν νομίζουμε ότι τη νοιάζει καθόλου.

Έχουμε λοιπόν ένα νοσοκομείο χωρίς παθολόγο και πιθανόν σε κάποιο διάστημα και χωρίς αναισθησιολόγο. Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυρίας που αν συνεχίσει το ίδιο βιολί ή δεν την στείλουν σπίτι της σύντομα βλέπουμε να αδειάζουν κι άλλες κλινικές του νοσοκομείου μας, ήδη ακούμε ότι υπάρχουν κι άλλοι με το ένα πόδι απέξω.

Και να μην ξεχνάμε, αν μια κλινική δεν έχει διευθυντή δεν δικαιούται να έχει ούτε ειδικευόμενους. Σκεφτείτε το κι αυτό για να καταλάβετε που πάει το πράγμα.

 

Share

Τι αυγά θα βγάλει η νέα ΕΔΕ;

xeiropedesΜια και ασχοληθήκαμε με το διαύγεια στην προηγούμενη ανάρτηση θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε και σε μια απόφαση που πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης και αφορά την καταγγελία για χρηματισμό του Κουμελά (κλικ ΕΔΩ).  Πρόκειται για την ιστορία που έγινε τη μέρα που είχαν μαζευτεί όλοι για την υπόθεση του ειδικευόμενου της παθολογικής (κλικ ΕΔΩ).

Η ΕΔΕ ανατέθηκε στο διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βοστάνειου (κλικ ΕΔΩ).

Δεν ξέρουμε ποιοι εξετάστηκαν και τι είπαν περιμένουμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ (αν και δεν πρόκειται να δούμε το κείμενο). Πάντως θα φροντίσουμε να μάθουμε το ακριβώς λέχτηκε.

Share

Η νέα οικονομική μέθοδος κάλυψης των εφημεριών

loukanikaΜετά τις φασαρίες που έγιναν για την παθολογική κλινική η φίλη μας η Ισμήνη φρόντισε να την καλύπτει εκ των ενόντων καλώντας να εφημερεύουν ιδιώτες παθολόγοι του νησιού. Κι εδώ όμως φαίνεται ότι κάνει τις παγαποντιές της και φροντίζει οι φίλοι και κολλητοί της να αμείβονται διαφορετικά από τους άλλους.

Συγκεκριμένα Το Σαββατοκύριακο 2-4 Αυγούστου κλήθηκε να εφημερέψει ο στρατιωτικός ιατρός κ. Λούκας  (ο οποίος όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε άδεια ανατροφής από το στρατό). Για το συγκεκριμένο διήμερο λοιπόν πληρώθηκε με 500€ κλικ ΕΔΩ.

Επίσης για το δωδεκαήμερο από 20/7/2014 μέχρι την 1/8/2014 εφημέρεψε στην παθολογική κλινική ο πρώην διευθυντής της έναντι 1100€. κλικ ΕΔΩ.

Δε μας κάνει εντύπωση το ότι με την διάλυση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναγκάζεται να καλεί ιδιώτες για την κάλυψη των αναγκών του, αυτό άλλωστε το έχουμε συνηθίσει, εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος αμοιβής τους, πως είναι δυνατόν ο κ. Περπερίδης πρώην διευθυντής της Παθολογικής κλινικής να παίρνει 1100€ για δώδέκα μέρες και ο κ. Λούκας 500 για ένα διήμερο; Το πως υπολογίζονται οι αμοιβές τους είναι κάτι που μόνο η Ισμήνη μπορεί να μας διευκρινήσει, καλό όμως είναι κάποιος να ψάξει λιγάκι τα πράγματα γιατί δε μας πολυαρέσουν.

Η συνέχεια των αποτελεσμάτων της διοίκησης της κυρίας σε λίγο.

Share

30 εφημερίες με τέσσερα παιδιά και κάποιοι ηλίθιοι τολμούσαν να τη σχολιάσουν

DSCF7047Συνεχίζουν, και πολύ καλά, οι συνάδελφοι της Μυτιλήνης να αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών στη Λήμνο για να καλύψουν τις ελλείψεις τις δικές μας και προσπαθώντας ο διοικητής της Μυτιλήνης να τους πείσει είπε το εξής:

«Η διευθύντρια στη Λήμνο, αντί οκτώ εφημεριών, όπως προβλέπεται, κάνει 30 το μήνα για να καλύψει τις ελλείψεις, και έχει τέσσερα παιδιά. Ζήτησε εκτάκτως για προσωπικούς λόγους να μεταβεί στην Αθήνα. Εφόσον τα νοσοκομεία είναι διασυνδεόμενα, δεν μπορεί ένας γιατρός από τους εννιά παθολόγους που διαθέτει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης να μεταφερθεί;»

Με άλλα λόγια έχουμε μια παθολόγο που εφημερεύει τριάντα μέρες το μήνα (την πληρώνουμε για εφτά) κι αντί να φροντίσουμε να καλύψουμε τη θέση προτιμούμε να στέλνουμε κατά διαστήματα κάποιον από τη Μυτιλήνη ώστε να μπαλώνουμε τη τρύπα.

Αυτή είναι η πολιτική των διοικήσεων…

Όσο για τη Βουτσά όσοι ήταν εκεί θυμούνται τι της έσυρε η δικιά μας διοικήτρια, για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε και τι εξυπηρετούν.

Διαβάστε για την αντίδραση των γιατρών της Μυτιλήνης ΕΔΩ

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Σεπτεμβρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930