Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

Χωρίς νεφρολόγο κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο Λήμνου

nefroΧωρίς νεφρολόγο κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο Λήμνου. Μετά την άδεια κύησης της μίας εκ των δύο νεφρολόγων του νησιού εδώ κι ενάμισι μήνα περίπου το νοσοκομείο μας καλύπτεται από τον μοναδικό εναπομείναντα που όπως είναι φυσικό δε μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό.

Ενώ όταν πρόκειται για αναισθησιολόγο ή κάποια άλλη ειδικότητα η διοίκηση σπεύδει να καλύψει τη θέση στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει τίποτε με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει το νησί χωρίς γιατρό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με όσα αυτό συνεπάγεται.

Ακούγεται ότι αν δεν γίνει κάτι μέσα στον επόμενο μήνα και ο μοναδικός γιατρός που έχει μείνει σήμερα θα παραιτηθεί κι όπως θα μας ενημερώσει η κυρία Λυμπέρη θα το κάνει «για προσωπικούς λόγους» ή «γιατί θέλει να βγει στη σύνταξη».

Ελπίζουμε ότι δε θα φτάσουμε μέχρι εκεί αν και ο κίνδυνος είναι ορατός.

Κατά τα άλλα όπως είπε και ο Γρηγοράκος το νοσοκομείο δουλεύει άψογα

Share

grigorakos santaΠλησιάζουν Χριστούγεννα και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Γρηγοράκος επισκέφτηκε διαδοχικά τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Ο τοπικός τύπος αναφέρει:

«Και τι δεν εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και μάλιστα για το άμεσο χρονικό διάστημα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων, αύξηση μισθού στους αγροτικούς γιατρούς ως κίνητρο, αλλά και κατάργηση του πεντάευρου».

Μόλις επέστρεψε στην Αθήνα ο κ. Γρηγοράκος απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις. Ιδού τι ανέφερε για τις προσλήψεις:

«Το Υπουργείο Υγείας ήταν ένα Υπουργείο το οποίο είχε πάρα πολλούς υπαλλήλους, αλλά αυτή τη στιγμή έχει αποστελεχωθεί. Υπάρχουν, λοιπόν, εγγενείς αδυναμίες όσον αφορά το ότι δεν πάμε γρήγορα στους διορισμούς των μονίμων στελεχών στην υγεία, αλλά και των επικουρικών στελεχών».

Δεν είναι λοιπόν ούτε η τρόικα που απαγορεύει τις προσλήψεις, ούτε η κυβέρνηση που δεν εγγράφει κονδύλια στον προϋπολογισμό.

Είναι η αποστελέχωση του υπουργείου Υγείας που αποτελεί εμπόδιο στους διορισμούς..

Κι ύστερα έχουν άδικο οι γιατροί της Λήμνου που αποδίδουν στον κ. Γρηγοράκο το γιορτινό χαρακτηρισμό «ο Μαυρογιαλούρος που ντύθηκε Αη- Βασίλης»;

Πηγή: ygeianet

Share

«Συνέντευξη» της Ισμήνης για την επίσκεψη Γρηγοράκου.

ismini faceΤι θέλεις και μιλάς καλή μου, αφού κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου λες τέτοιες ανοησίες που σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που μας έλεγες να περιμένουμε ΟΡΔΕΣ γιατρών.

Κλείσ το λοιπόν και πούλα μούρη στους παρατρεχάμενους, εμείς δε θα πάρουμε.

Απολαύστε την

 

Share

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου – Δελτίο τύπου για την επίσκεψη Γρηγοράκου

einkyl-logo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύρινα, 12-12-2014

Διπλασιασμός των μισθών των υγειονομικών σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, κίνητρα για την παραμονή των ιατρών σε άγονες περιοχές αλλά και “ποινές” σε αυτούς που εγκαταλείπουν το ΕΣΥ, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών ιατρών που παραχωρούνται σε δημόσια νοσοκομεία, εισήγηση για αυτονόμηση όλων των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, επανεξέταση του θεσμού των ΥΠΕ, ήταν οι “υποσχέσεις” του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κατά την επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στη Λήμνο.

 

Κατά τη δίωρη παραμονή του ο Υπουργός είχε και τα απαραίτητα “δωράκια” για το νησί:

 
 • ΘΑ προκηρύξει (ή προκήρυξε ή προκηρύσσει, χρησιμοποίησε όλα τα ρήματα) 5 θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ και 1 θέση επικουρικού,

 • ΘΑ μετατρέψει τις προκηρύξεις επικουρικών ιατρών σε ανοιχτές (χωρις καταληκτική ημερομηνία) αν δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος (τι να τις κάνουμε αφού θα έχουμε μόνιμους ιατρούς;),

 • ΘΑ προωθήσει τροπολογία για να μπορούν να πιστοποιούν τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας συναφείς ειδικότητες (το γνωρίζει το ΚΕΣΥΠΕ;) για να λυθεί το πρόβλημα των ειδικευομένων της παθολογικής κλινικής χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης,

 • ΘΑ τροποποιήσει υπάρχουσες θέσεις ειδικευομένων ώστε να δημιουργηθεί θέση ειδικευόμενου ορθοπαιδικής,

 • ΘΑ υπάρξουν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,

 • ΘΑ δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση στο νοσοκομείο για διάφορα θέματα (τεχνικές προμελέτες, εργασίες ευπρεπισμού, κοκ) και, βέβαια,

 • ΘΑ υπάρξουν άμεσα προσλήψεις με σύμβαση 3 νοσηλευτριών και 2 ανδρών βοηθητικού προσωπικού κι, έτσι,

 • ΘΑ λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική, που είναι έτοιμη χαριν της δωρεάς ομογενών συμπατριωτών μας.

 

Κατά τα λοιπά, δεν έιχε λέξη για το μόνο θέμα που με μία μόνο υπογραφή του μπορούσε να λύσει, το θέμα του οργανισμού του νοσοκομείου, που δεν του τέθηκε όπως είπε από τη διοίκηση. Παραδέχτηκε, όμως, ότι “το νοσοκομείο έχει τις δυσκολίες του αλλά λειτουργεί καλύτερα σε σύγκριση με άλλα”. Δεν υπήρξε, φυσικά, ούτε μια συγγνώμη -έστω προεκλογική!- για ένα νοσοκομείο που σε διάστημα διετίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών τους διασυνδεθηκε, συνενώθηκε, συγχωνεύθηκε, αποσυνδέθηκε, ξαναδιασυνδέθηκε με τη Μυτιλήνη, έμεινε χωρίς παθολόγο (είχε δύο), χωρίς γενικό γιατρό (είχε δύο), με έναν αναισθησιολόγο (είχε δύο), και κατάντησε ο φόβος κι ο τρόμος των γιατρών της 2ης ΥΠΕ, που δεν ξέρουν ποιος θα κληθεί αύριο να μετακινηθεί χωρίς να το θέλει στη Λήμνο (είναι γνωστές οι αντιδράσεις που υπάρχουν).

 

Ο κ. Γρηγοράκος μας είπε ότι δεν χρειάζεται “αλλαγή προπονητή, γιατί η ομάδα δεν πάσχει”. Κι έχει δίκιο! Φαίνεται ότι αφού η ομάδα τρώει τόσα αυτογκόλ κι ο πρόεδρος ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή, το χειρότερο (που είναι όμως τελικά σίγουρο), επικροτεί αυτή την πορεία, αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι η αλλαγή ηγεσίας. Και μάλιστα γρήγορα!

 

Το ΔΣ της ΕΙΓΝΚΥΛ

Share

Επίσκεψη Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Λήμνου (Αυτός δεν ήταν υπουργός ήταν ο Μαυρογιαλούρος ντυμένος Άη Βασίλης)

grigorakosΑυτός δεν ήταν υπουργός ήταν ο Μαυρογιαλούρος ντυμένος  Άη Βασίλης με τα δώρα. Ακούστε τι υποσχέθηκε και κρίνετε αν ήρθε για να λύσει προβλήματα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

 1. Διπλασιασμός των μισθών των υγειονομικών στις νησιωτικές παραμεθόριες περιοχές
 2. Προκήρυξη και προσλήψεις
  • Δύο μόνιμων και ενός επικουρικού παθολόγων,
  • Δύο μονίμων γενικών ιατρών,
  • Ενός μόνιμου ανασθησιολόγου
  • Νοσηλευτών
 3. Άμεση λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής
 4. Δημιουργία θέσης ειδικευόμενου ορθοπεδικής
 5. Μετακίνηση της παιδιατρού από το ΠΕΔΥ (Μούδρο) στο νοσοκομείο
 6. Χρήματα για τη βελτίωση της εικόνας του νοσοκομείου
 7. Λύση της αυτονόμησης του νοσοκομείου από το Βοστάνειο (όταν λυθούν και οι άλλες διασυνδέσεις)

Με όλα αυτά ήταν φυσικό να ενθουσιαστεί ο θίασος υποδοχής που τον περίμενε και που αποτελούταν από:

 1. Την αναπληρώτρια διοικήτρια
 2. Τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας Κουμελά
 3. Την αναπληρώτρια διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας
 4. Τη Ευτέρπη σαν διευθύντρια της νοσηλευτικής
 5. Τον Γλυνάτση σαν εκπρόσωπο του ιατρικού συλλόγου!!!
 6. Τον Λούκα σαν εκπρόσωπο του στρατού !!!
 7. Την Καφέ σαν πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων που δεν έχει πια διοικητικό συμβούλιο αφού οι περισσότεροι έχουν παραιτηθεί

Καταλαβαίνει ο καθένας τι είδους αντικειμενική ενημέρωση είχε.

Η παρουσίες Γλυνάτση και Λούκα σαν εκπρόσωποι του Ιατρικού συλλόγου και του στρατού ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη.

Από εκεί και πέρα ήταν φυσικό να έχει ενθουσιαστεί με το νοσοκομείο μιας και σήμερα είχε φορέσει τα καλά του, μέχρι θυρωρό είχε στην πόρτα βάλαμε και βέβαια για το βοθροκαθαριστή που έρχεται καθημερινά ούτε λόγος. Αστειεύεστε που θα καθαρίζουμε το βόθρο παρουσία του υπουργού.

Τέλος πάντων για να μη μακρηγορούμε καθώς δεν έχει καμιά αξία η όλη ιστορία και κανείς δεν περιμένει να γίνει τίποτε από αυτά κι επειδή σύντομα θα έχουμε εκλογές τότε θα δούμε τι ακριβώς γίνεται με το νοσοκομείο και τι μπορεί να διασωθεί από τα συντρίμμια.

 

 

Share

Μας πληρώνουν μετά από δύο χρόνια που μας χρωστάν κάποια ψίχουλα και το διαφημίζουν κιόλας

prosthetesΜετά από ένα χρόνο χρηστής κι αποτελεσματικής διοίκησης από την Ισμήνη κι αφού πλήρωσε τις αμοιβές των ιδιωτών που εισέβαλαν στο νοσοκομείο με χαρά μας αναγγέλλει ότι κατάφερε μετά από φιλότιμες προσπάθειες να εξασφαλίσει το τεράστιο ποσό των 9.000 € για να πληρωθούν οι γιατροί τις πρόσθετες εφημερίες του Σεπτεμβρίου του 2012.

Είμαστε σίγουροι ότι σε ένα χρόνο θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα αντίστοιχο ποσό ώστε να πληρωθούμε και τις πρόσθετες εφημερίες του Οκτωβρίου του 2012 και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί διότι οι κληρονόμοι μας θα έχουν να λαβαίνουν (μετά τις ανάλογες κρατήσεις) πρόσθετες εφημερίες.

Το πιο καλό της υπόθεσης είναι ότι «με χαρά» μας αναγγέλλει ότι μετά από δύο και χρόνια θα πάρουμε κάποια ψίχουλα και μάλλον θα έχει και την απαίτηση να αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι.

Share

Παραιτήθηκε ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου

axladaΌπως έχουμε ξαναπεί η τακτική της Ισμήνης φέρνει καθημερινά αποτελέσματα. Μετά την αποχώρηση Βουτσά και Σταυρόπουλου και την «κάλυψη» του νοσοκομείου με γιατρούς που έρχονται για μερικές μέρες κάθε φορά και που όπως  είναι φυσικό ούτε δυνατότητα, αλλά ούτε και όρεξη έχουν να τρέξουν για ένα ξένο νοσοκομείο τώρα έφτασε η ώρα της διοικητικής υπηρεσίας.

 

Ήταν που ήταν κουτσή, τώρα πάει να γίνει ανάπηρη. Η επιμονή της Ισμήνης στις εντολές Μόλης κλπ απέδωσαν, παραιτήθηκε ο Χάρος και η διοικητική υπηρεσία έμεινε χωρίς διευθυντή. Βέβαια κάποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα αυτά αρκεί να είναι συμπαθής στην Ισμήνη και να κάνει ότι του λέει. Μετά τον Κουμελά και την Ευτέρπη ένα ακόμη φερέφωνο θα της ήταν ότι χρειάζεται. Τη θέση όμως αυτού που θα καλύψει τη θέση δε θα την πάρει κανείς και η υπηρεσία θα μείνει με ένα ακόμη άτομο μείον.

 

Άξια λοιπόν, επιτέλεσε το έργο της κατά γράμμα, καιρός λοιπόν να πάει στο σπιτάκι της και να δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε με τα ερείπια που θ αφήσει πίσω της. Μη μου στεναχωριέστε όμως θα την ξαναδούμε πολλές φορές κι αυτήν γιατί όλα αυτά που έχει κάνει δε θα μείνουν χωρίς συνέπειες. Έχει ο καιρός γυρίσματα κι αχλάδα πίσω τη ουρά.

Share

Βιομηχανία… αποσπάσεων, με φόντο τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ & το ΠΕΔΥ

esyΜπορεί οι ελλείψεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να είναι μεγάλες στην χώρα μας (τόσο στο ΕΣΥ όσο και στο ΠΕΔΥ, το… μεγάλο παιδί της ΠΦΥ) και να φωνάζουν διαρκώς οι άνθρωποι του υγειονομικού χώρου, ωστόσο το ίδιο δραματικές φαίνεται ότι είναι και οι αποσπάσεις.

Μάλιστα, άνθρωποι του κλάδου κάνουν λόγο για πραγματική «βιομηχανία αποσπάσεων» με βίαιο τρόπο, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα να αναγκάζονται ξαφνικά να αφήσουν τον τόπο τους, τις οικογένειές τους και την εργασία τους και να φεύγουν για ακριτικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Β” Υγειονομική Περιφέρεια ξαναχτύπησε πάλι, στέλνοντας χαρτιά για απόσπαση δύο ιατρών από το Νοσοκομείο Νίκαιας στο Νοσοκομείο Λήμνου και ετοιμάζεται να κάνει αποσπάσεις και για άλλα νησιά. Πρόκειται για μία γιατρό αναισθησιολόγο -η οποία έφυγε ήδη- και έναν παθολόγο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζουν εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, σημειώνοντας ότι «είναι λόγια του αέρα η υπόσχεση του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των νησιών με διορισμό ιατρών και νοσηλευτών».

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ 27-11-2014

einkyl-logo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μύρινα, 27-11-2014

 

Ή Ένωση Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου (ΕΙΓΝΚΥΛ) συμμετέχει στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014,σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 

«Η σημερινή απεργία αποτελεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός, καθώς το επόμενο διάστημα εκπονούνται από την κυβέρνηση νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας, δήθεν μετά από «σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Share

Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο Λήμνου

ismini giatroiΤελικά έμεινε χωρίς κανέναν αναισθησιολόγο το νοσοκομείο Λήμνου, αφού με την παραίτηση Σταυρόπουλου η μόνη αναισθησιολόγος είναι η Ατσάλου η οποία έχει δηλώσει ασθένεια και το νοσοκομείο μένει κενό.

Ήδη ξεκίνησε από τη Χίο να έρθει αναπληρώτρια για την κάλυψη του κενού, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου καθώς δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται επ άπειρον.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τον προηγούμενο χρόνο η κ. Ατσάλου έλειψε με αναρρωτικές άδειες περισσότερο από ένα μήνα καθώς και τις παραιτήσεις που έχει υποβάλει μέχρι σήμερα το μέλλον δεν προβλέπεται καθόλου ευοίωνο.

 

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Δεκεμβρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοε    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031