Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

nosokomeio_limnoy_2_0Θυμάστε εκείνο το ανέκδοτο «πουτάνες δεν έχουμε, αλλά από οργάνωση σκίζουμε»; Κάτι παρόμοιο θυμίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου ότι οι ελεγκτές ιατροί  αναμένεται να μεταφερθούν στο Πολυδύναμο Ιατρείο του Μούδρο με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Ανατολικής Λήμνου.

Share

Νοσοκομείο Λήμνου κραυγαλέα και επικίνδυνη διοικητική ανεπάρκεια του Κωνσταντίνου Σκούρα

nosokomeio_limnos_1Ταραχώδης η προηγούμενη εβδομάδα για το Νοσοκομείο της Λήμνου. Συναντήσεις, συζητήσεις, λεκτικές διαμάχες…

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, γράφει ο Κωνσταντίνος Σκούρας:

Αν χρειάζεται να πηγαίνουν οι πολίτες κάθε φορά στην κα… Ισμήνη για να κάνει το αυτονόητο δεν θα τους μένει χρόνος για τίποτα άλλο. Τα πείσματα και οι εμπάθειες εναντίον εργαζομένων που καλούνται να θεραπεύσουν ανθρώπους, εκφράζουν εγκληματική διοικητική ανεπάρκεια.

Share

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Λήμνου: «Το νοσοκομείο Λήμνου υπολειτουργεί με ένα παθολόγο και ένα χειρουργό»

limperi nosokomeioΟι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Χρήστος Κατσώτης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα τα «Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου λόγω έλλειψης προσωπικού».

Η ερώτηση των βουλευτών:

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στον τομέα της υγείας, με τις  αναδιαρθρώσεις που προωθούν έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της χρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων. Με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας, φορτώνοντας το κόστος στον ασθενή και την οικογένεια του, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα των νησιωτών και των κατοίκων του νησιού της Λήμνου.

Share

Τα παραλειπόμενα της διαμαρτυρίας

 

sagapao

Είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε παραπέρα με το θέμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα μηνύματά σας όμως δε μας το επιτρέπουν, οπότε συνεχίζουμε και τελειώνουμε.

Σημειώνουμε τις απουσίες.

  1. Πολύ μας έλειψε ο Δημήτρης ο Αμπελώμος, θα έδινε ένα ξεχωριστό τόνο στο event.
  2. Δε φάνηκε πουθενά ο Μικές να υποστηρίξει τη διοικήτριά του. Θα άκουσε τι έπαθε ο Κουμελάς και φρονίμως ποιών αποφάσισε να κρυφτεί.
  3. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η απουσία της Μόλλης που αν και το φάντασμά της πλανιόταν πάνω απ όλους μας η φυσική της παρουσία θα έδινε ένα χαρούμενο τόνο αποκριών στη μάζωξη. Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι δεν ήρθε επειδή έλειπε, σας ενημερώνουμε όμως ότι ήταν εδώ, την είδαμε, απλά απέφυγε να ξαναεκτεθεί γιατί μπορεί να άκουγε κι αυτή καμιά κουβέντα αλά Κουμελά.
  4. Φυσικά και απουσίαζαν όλοι οι ευνοούμενοι της κυρίας.

Η κυρία διοικήτρια είχε το θράσος να επιτεθεί στην κυρία Βουτσά λέγοντας ότι αφήνει κατά καιρούς το τμήμα ακάλυπτο.  Νομίζουμε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας όταν μάλιστα μιλάμε για τη Βουτσά που όλοι ξέρουν και την αγάπη της και την προσφορά της στο νοσοκομείο και στο νησί.

Το άλλο δε σχόλιο για την ίδια ότι η Βουτσά παραιτείται και ανακαλεί τις παραιτήσεις της πήρε την απάντηση που της έπρεπε από την ίδια. Αν και όταν η Βουτσά αποφασίσει να παραιτηθεί αυτό θα είναι οριστικό, να δούμε όμως τότε πως θα καλύψει το νοσοκομείο και ποιος θα προσφέρει αυτά που προσφέρει αυτή. Με ιδιώτες δε λύνεται δυστυχώς το πρόβλημα, αυτό θα το καταλάβουμε όλοι μας.

Φαίνεται όμως ότι η Ισμήνη μας μπέρδεψε τη Βουτσά με τη φίλη της την Ατσάλου που καταθέτει κάθε τόσο και μία παραίτηση, πάει στο σπιτάκι της και επιστρέφει μετά από κάποιο διάστημα ανακαλώντας την παραίτησή της. (Ένας καλός τρόπος να φεύγεις όποτε σου γουστάρει και να μην εκθέτεις και την προστάτιδά σου).

Δε θα συνεχίσουμε άλλο γιατί η υπόθεση γίνεται βαρετή όταν υπάρχουν ένα σωρό σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Share

Δύο δημόσιες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών του νοσοκομείου Λήμνου. Ποιος θα τις δερευνήσει; (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ)

doctor_moneyΔε μας έφτανε όλη η φασαρία των τελευταίων ημερών και η κακοδιοίκηση του νοσοκομείου, αλλά παράλληλα έχουμε και δημόσιες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών του νοσοκομείου που κάποιος τέλος πάντων οφείλει να τις διερευνήσει καθώς τέτοιου είδους καταγγελίες είναι σε βάρος όχι μόνο του νοσοκομείου αλλά και του σύνολου των γιατρών του.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον οφθαλμίατρο Μικέ Γλυνάτση που κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που έλαβε χώρα στο σπίτι του (κλικ ΕΔΩ) κατηγορήθηκε δημόσια για χρηματισμό με τις εκφράσεις «φακελάκιας» και «απατεώνας».

Δεν έχει σημασία το πως θα εξελιχθεί η ιστορία του επεισοδίου αλλά η δημόσια καταγγελία θα πρέπει να διερευνηθεί, ώστε αν δεν ευσταθεί να μη στιγματιστεί ο γιατρός αν όμως ευσταθεί να υποστεί τις συνέπειες.

Έχουμε ξαναπεί άλλωστε στο παρελθόν ότι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου τέτοιου είδους καταγγελιών είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» που μπορεί να βρει αν τα εισοδήματα κάποιου συμβαδίζουν με τα περιουσιακά του στοιχεία.

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Δημήτρη Κουμελά ο οποίος κατηγορήθηκε δημόσια για χρηματισμό και μάλιστα παρουσία της αναπληρώτριας διοικήτριας. Η κατηγορία αυτή ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική καθώς αναφερόταν σε συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο ο Κουμελάς δεν ερχόταν στο νοσοκομείο να εξετάσει δύο παιδιά από χωριό της Λήμνου και ήρθε μόνο όταν του υποσχέθηκαν 50€ τα οποία και πήρε.

 

Θεωρούμε ότι η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές καθώς πρόκειται για δύο από τους άμεσους συνεργάτες της και οι πράξεις και καταγγελίες που τους αφορούν έχουν άμεσο αντίκτυπο στο δικό της τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήδη στα συρτάρια της έχει χαντακωμένη μια ΕΔΕ για την παράτυπη προμήθεια ενδοφακών καθώς και μια υποτίθεται αίτηση για ορισμό υπευθύνου για τη διενέργεια ΕΔΕ για το θάνατο του βρέφους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την ανάρτηση αυτή αναδημοσίευσε το LimnosReport. Όπως ήταν φυσικό ενοχλήθηκαν πολλοί και είχαμε πολλά σχόλια (δεν τα στείλανε σε μας όπως κάποιοι ψευδώς ισχυρίστηκαν).

Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε ότι όλη η ανάρτηση δεν καταγγέλλει κανένα γιατρό, απλά αναφέρει δύο δημόσιες καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν για το αξιόπιστό τους. Η καταγγελία μας αφορά τη διοίκηση που όταν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται κοντά της κάνει τα στραβά μάτια και κλείνει στα συρτάρια της ότι τους αφορά.

Για να μην αισθάνονται όμως οι «φιλοι» αυτοί αδικημένοι και να μην πιστεύουν ότι φοβόμαστε την κριτική σας παραπέμπουμε στην ανάρτηση του LimnosReport όπου μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχόλια. (κλικ ΕΔΩ)

Όσο για την επικοινωνία που αναφέρει κάποιος τα σχόλιά μας είναι ανοιχτά.

 

Share

Τα τοπικά μέσα για τα γεγονότα του νοσοκομείου

DSCF7047Ευρύτατης κάλυψης από τα τοπικά ΜΜΕ που καθ όλη τη διάρκεια των γεγονότων τα μετέδιδαν ζωντανά. Παράλληλα και στα ενημερωτικά site της Λήμνου όλη η ιστορία έλαβε ικανοποιητική έκταση.

Το τι γράφηκε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Limnos Report

Νοσοκομείο Λήμνου σήμερα ΤΩΡΑ!

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Λήμνου;

Σε τέλμα η Παθολογική Κλινική του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου

ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ: Νοσοκομείο Λήμνου σήμερα.Ας δούμε μέσα απο το φακό του limnosreport τα γεγονότα…

Λημνιακή Φωνή

“Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα. Ισμήνη Λυμπέρη κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμίσει περισσότερο το Νοσοκομείο”

FM 100

Αναψαν τα αίματα σήμερα στο νοσοκομείο Λήμνου

Υπέγραψε τελικά η Λυμπέρη την 6μηνη παράταση του ειδικευόμενου παθολόγου

Ερώτηση Ζερδελή για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λήμνου

Share

Το σήριαλ της απύθμενης βλακείας συνεχίζεται

DSC_0019Συνεχίστηκε και σήμερα το σήριαλ με την παράταση της θητείας του ειδικευόμενου γιατρού της παθολογικής κλινικής. Ο κόσμος μαζεύτηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου όπως είχε συμφωνηθεί και κατά τις 10:30 πμ ανέβηκε στο γραφείο της Miss Piggy για να ακούσει την απόφασή της.

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο άκουσε για χίλια δυο πράγματα εκτός από αυτό που όλοι της ζητούσαν να πει. Το κλίμα φορτίστηκε και το τι ακούστηκε δεν περιγράφεται. Αυτή ατάραχη με το βλέμα της αγελάδας που την αρμέγουν καθημερινά δεν έδινε σημασία στο τι της λέγαν και προσπαθούσε να εκθειάσει το έργο της με τις προσλήψεις των αγροτικών που έτσι κι αλλιώς δεν εξαρτιόνται από αυτήν, αλλά από το υπουργείο.

Στη σκηνή παρευρισκόταν και ο Κουμελάς που με υποτιμητικό χαμόγελο παρακολουθούσε τα δρώμενα και σε κάθε περίπτωση που έβρισκε υποστήριζε τα λεγόμενα από τη διοικήτρια.   Κάποια στιγμή η αντίδραση του κόσμου ήταν να απαιτήσει να φύγει από την αίθουσα, αφού λοιπόν ζήτησε και πήρε την άδειά της αποχώρησε κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Παραδόξως δεν εμφανίστηκε στο χώρο ο Γλυνάτσης ο οποίος χθες δήλωνε ότι ντρέπεται για τα όσα συμβαίνουν, αντί να κοιτάξει να ντρέπεται για τα όσα ακούγονται από κάθε μεριά για τον ίδιο.

Τελικά στις 1:30 μμ υπόγραψε την παράταση της θητείας όπως ακριβώς τη ζητούσαμε από χθες καθώς και αίτημα προς το υπουργείο για την κάλυψη του νοσοκομείου από δύο παθολόγους και δύο χειρουργούς.

Απορίας άξιος παραμένει το γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία αφού ήταν δεδομένο ότι στο τέλος δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αλλιώς μια που και το αίτημα ήταν και λογικό και νόμιμο. Γιατί λοιπόν πρέπει κάθε φορά να γίνεται το νοσοκομείο άνω κάτω και να κινητοποιήται το νησί για το αυτονόητο.

apofasi

 

Share

“Ηρθε η ώρα να διερευνηθούν οι «καταγγελίες» της Μόλλης

moliΘυμάστε φαντάζομαι την καταγγελία της Μόλλης σχετικά με κάποιους συναδέλφους (κλικ ΕΔΩ) καθώς και την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου (κλικ ΕΔΩ) που  ζητάει τη διερεύνηση του θέματος.

Έφτασε λοιπόν η ώρα της αλήθειας. Το υπουργείο με επιστολή του ζητάει από την φίλη της την Ισμήνη να προχωρήσει σε διερεύνηση του θέματος, με άλλα λόγια οφείλει να απαντήσει στα εξής:

1. Ποιος γιατρός και μάλιστα γνωστός συνδικαλιστής έχει πλαστό πτυχείο

2. Ποιος γιατρός προσλήφθηκε παράνομα στο ΕΣΥ

3. Ποιοι είναι οι πρωτοκλασάτοι διευθυντές που κινδυνεύουν με απόλυση

Share

Οι εκλογές του επιστημονικού συμβουλίου δεν δικαίωσαν την αισιοδοξία της διοίκησης

his masters voiceΈγιναν οι εκλογές για το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου μετά από πολύ καιρό και αφού η αναπληρώτρια διοικήτρια αναγκάστηκε από τα πράγματα να τις προκηρύξει.

Τα αποτελέσματα δεν την δικαίωσαν όπως περίμενε μετά από τις υποσχέσεις που έδωσε δεξιά κι αριστερά για να εξασφαλίσει ψήφους για τους αχυρανθρώπους της, αν και σε κάποιες περιπτώσεις απέδωσαν αυτά που περίμενε.

Τελικά δεν κατά φερε να ελέγχει το επιστημονικό συμβούλιο το οποίο ελπίζουμε ότι θα συνεχίζει να παίζει το ρόλο που πρέπει κι όχι σαν κάποιους άλλους που είναι τα φερέφωνα της κυρίας.

Η συνέχεια θα δείξει αν έχουμε δίκιο.

Share

Το σύνδρομο του κλητήρα

ROUFIANOSΌταν κάποιος είναι κομπλεξικός και του δώσουν μια οποιαδήποτε θέση προσπαθεί να επιβάλει την παρουσία του με κάθε τρόπο και να βγάλει τα απωθημένα του πάνω στους εξαρτώμενους από αυτόν. Είναι το γνωστό σύνδρομο του κλητήρα που αν και είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει τη ζωή όπου τον παίρνει, ενώ παράλληλα είναι ο χειρότερος γλείφτης των ανωτέρων του.

Πριν από κάποιο διάστημα, όταν ήταν ακόμη η Κατίνα διοικήτρια, είχε έρθει στο γραφείο της μια αδελφή την οποία την άφησε να περιμένει πάνω από μία ώρα στον προθάλαμο. Όταν ευδόκησε να την δεχτεί και έμαθε ποια ήταν της ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι την άφησε να περιμένει γιατί νόμιζε ότι ήταν γιατρός.

Την Κατίνα ως γνωστόν τη διαδέχτηκε η Miss Piggy η οποία προσπαθεί να επιβάλει την παρουσία της με φωνές και επιδεικνύοντας τη δύναμη που αντλεί από τη θέση της σε κάθε περίπτωση και φυσικά μόνο εκεί που νομίζει ότι μπορεί να πουλήσει μούρη.

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Αυγούστου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουλ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031