Archive for the ‘ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ’ Category

Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου εργαζομένων

sam_7913Αν και αυτό τον καιρό η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στα Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις αλλαγές που έχουν αρχίσει να γίνονται και μέσα στην Ελλάδα.

Στο χώρο της υγείας ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές με πρώτη από όλες την καταπολέμηση της διαφθοράς που κατατρώει τις σάρκες μας. Οι αλλαγές σε βάρος του λαού θα σταματήσουν και θα αντικατασταθούν με αλλαγές σε βάρος αυτών που επί χρόνια βλέπουν την υγεία του κόσμου σαν μέσον εύκολου πλουτισμού.

Φυσικά αυτά δε γίνονται ούτε με τα ίδια πρόσωπα στο τιμόνι, ούτε με τις ίδιες νοοτροπίες. Οι ριζικές αλλαγές προσώπων είναι μια προτεραιότητα που δεν επιδέχεται κανενός είδους αναβολή, καθώς πάνω της θα στηριχθούν όλες οι προσπάθειες για πραγματικές αλλαγές.

Όσον αφορά το νοσοκομείο μας, ελπίζουμε και απαιτούμε να είναι από τα πρώτα στη σειρά που θα αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα, αφενός λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης του, μην ξεχνάμε ότι είναι το πιο απομεμακρυσμένο νοσοκομείο της Ελλάδας, και αφετέρου γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις του (λέγε με Κατίνα και Ισμήνη) το έχουν φέρει στο χείλος της κατάρρευσης.

Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν αναθαρρήσει κάπως και στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων το ψηφοδέλτιο που στήριξε η διοικήτρια καταβαραθρώθηκε. (κλικ ΕΔΩ)

Οι παραινέσεις, η τρομοκρατία και οι υποσχέσεις δεν έπιασαν τόπο και οι εργαζόμενοι επιτέλους εξέλεξαν ένα ΔΣ που δεν είναι της αρεσκείας της διοίκησης και δεν θα συνεδριάζει παρουσία της μέσα στο γραφείο της.

Κάποιες κυρίες που μια ζωή το μόνο που τις ένοιαζε  ήταν να βολευτούν σε κάποια θέση όπου δε θα δουλεύουν σχεδόν καθόλου και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να το πετύχουν, ας ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους γιατί σύντομα θα βρεθούν στην ίδια μοίρα με τους άλλους συναδέλφους τους.

Αυτά και πολλά άλλα σηματοδοτούν τις επερχόμενες αλλαγές και κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας. Ο αέρας που φυσάει θα τους παρασύρει όλους.

Share

Προκήρυξη δύο θέσεων επικουρικών παθολόγων

nosokomeio_limnoy_2_0Προκηρύχθηκαν 2 θέσεις επικουρικών παθολόγων για το νοσοκομείο Λήμνου. Δεν ξέρουμε αν θα καλυφθούν, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε αν λάβουμε υπόψη μας το ιστορικό των προηγούμενων προκηρύξεων, αλλά ακόμη και να καλυφθούν η Παθολογική κλινική θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα γιατί χωρίς μόνιμο γιατρό και μάλιστα διευθυντή δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μια κλινική.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις θέσεις, όμως πρέπει να τονίσουμε ότι αν δεν καλυφθούν οι θέσεις των μονίμων γιατρών και των ειδικευομένων σύντομα τα προβλήματα θα ενταθούν.

Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την κάλυψη τουλάχιστον των δύο αυτών θέσεων αλλιώς είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος σε αποτυχία.

Share

Πότε θα βάλει το όνομά της στον κατάλογο των ευεργετών του νοσοκομείου;

dorees

Μετά από αυτή τη δωρεά θεωρούμε απαράδεκτο να μην έχει βάλει ακόμη το όνομά της στον πίνακα των ευεργετών του νοσοκομείου.

 

Share

Go Home

gohome

Share

Ισμήνη Λυμπέρη. Περί σεβασμού και αξιοπρέπειας

giati na fifo«Θα σεβαστώ πρώτα τον εαυτό μου και στη συνέχεια τους ασθενείς του Νοσοκομείου Λήμνου.» δήλωσε η κυρία Λυμπέρη στην ερώτηση που της έγινε για το αν θα παραιτηθεί.

Βέβαια η έννοιες του σεβασμού και της αξιοπρέπειας μπορεί να εξηγηθούν με πολλούς τρόπους ανάλογα από το πρίσμα από το οποίο τις βλέπει ο καθένας.

Δε μπορεί να λες ότι σέβεσαι τον εαυτό σου όταν κολλάς σε μια καρέκλα και δεν κουνιέσαι αν δε σε πληρώσουν, δε σέβεσαι τον εαυτό σου όταν διακηρύσσεις ότι παλεύεις για το καλό του νοσοκομείου και ξέρεις ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τους προϊσταμένους σου για το καλό του νοσοκομείου εν προκειμένω.

Όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες εν αμαρτίαις ανθρώπων που ούτε τον εαυτό τους ούτε τους γύρω τους σέβονται και όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας «το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κώλος τους.»

Τουλάχιστον κυρία μου αφήστε τα παραμύθια περί σεβασμού, σας έχουμε μάθει κι από την καλή κι από την ανάποδη να είστε σίγουρη όμως ότι θα πάρετε πόδι σύντομα χωρίς κανενός είδους αποζημίωση οι δε παρανομίες που έχετε κάνει μέχρι τώρα να είστε σίγουρη ότι δε θα ξεχαστούν και κάποια στιγμή θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις και πολύ πιθανόν και να πληρώσετε γι αυτές.

Δυστυχώς αποδειχτήκατε πολύ μικρή για τη θέση την οποία σας ανέθεσαν, φυσικά αυτό δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση μια και οι προστάτες σας είναι αντίστοιχης εμβέλειας και ηθικού αναστήματος με εσάς.

Θα φύγετε, και θα φύγετε βράδυ κι εσείς και κάποιοι άλλοι.

Ο αέρας της αλλαγής φύσηξε και άτομα σαν κι εσάς θα τα παρασύρει οσονούπω, ΥΠΟΜΟΝΗ.

Share

Τις παραιτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων ζήτησε το υπουργείο

demeni

Share

Επιστολή συμπαράστασης προς τον διωκόμενο συνάδελφο Πάνο Παπανικολάου

lazaridisΌταν ένα νοσοκομείο καταρρέει οι γιατροί του δε μπορεί να μένουν αμέτοχοι και να σφυρίζουν αδιάφορα, η πλέον ηθική και αυτονόητη πράξη είναι να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πολεμήσουν τα αίτια αυτής της κατάστασης είτε αυτά οφείλονται στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης είτε σε ανεπάρκειες ή πολιτικές της διοίκησης.

Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε αποδεκτό από τον διοικητή της 2ης ΔΥΠε Παπαρούπα ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τον συνάδελφο από τη Νίκαια κ. Π. Παπανικολάου ο οποίος κατήγγειλε για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Η τακτική Παπαρούπα είναι άλλωστε πολύ γνωστή ιδιαίτερα στο δικό μας νοσοκομείο όπου η μία ΕΔΕ ακολουθεί την άλλη προκειμένου όσοι δεν υποκύπτουν στις επιθυμίες των διοικήσεων τουλάχιστον να σταματήσουν να κοινοποιούν τις διαφωνίες τους και αν είναι δυνατόν τελικά να εξοντωθούν.

Ζούμε και εργαζόμαστε λοιπόν σε ένα νοσοκομείο όπου:

1. Δεν υπάρχει κανένας ειδικός παθολόγος και η αντιμετώπιση των περιστατικών γίνεται περιστασιακά, έναντι αδρής αμοιβής, από ιδιώτες γιατρούς.

2. Κατά την πρωινή λειτουργία τα επείγοντα περιστατικά των εξωτερικών ιατρείων καλύπτονται από αγροτικούς ιατρούς χωρίς παρουσία ειδικού, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

3. Εξαναγκασμός σε παραίτηση του διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου για μικροκομματικούς λόγους με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διοικητικής υπηρεσίας.

4. Η χειρουργική κλινική καλύπτεται μόνο από έναν μόνιμο χειρουργό και έναν επικουρικό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να χειρουργηθούν παρά μόνο ορισμένα περιστατικά.

5. Η συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους γιατρούς που δε θεωρεί φίλα προσκείμενους είναι τέτοια που έχει οδηγήσει σε παραίτηση έναν από τους δύο αναισθησιολόγους και τη μοναδική παθολόγο του νοσοκομείου.

6. Η παράνομη παράταση της θητείας του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και των διευθυντών των τομέων επί σειρά ετών σκοπό έχει τον απόλυτο έλεγχο του νοσοκομείου και το θάψιμο μιας σειράς παρατυπιών και παρανομιών της διοίκησης.

7. Η παράνομη λήψη αποφάσεων από τη διοίκηση όπως στην περίπτωση του αναισθησιολογικού τμήματος όπου με απόφαση της αναπληρώτριας διοικήτριας ανατράπηκε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τον ορισμό αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος και μάλιστα χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου η οποία ουδέποτε ζητήθηκε.

8. Η διοχέτευση προσωπικών δεδομένων σε άτομα εκτός νοσοκομείου και η δημοσιοποίησή τους από αυτά και ενώ έχει ζητηθεί έρευνα από τον ιατρικό σύλλογο η οποία ή δεν έγινε ή τα αποτελέσματά της παραμένουν σε κάποια συρτάρια.

9. Η απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων από τη διοίκηση εντός του νοσοκομείου και η απειλή κυρώσεων σε αντίθετη περίπτωση με αποτέλεσμα την τρομοκράτηση του προσωπικού.

 10. Λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού χωρίς κάλυψη νεφρολόγου με ευθύνη αγροτικού!!! ή γενικού ιατρού.

Αυτά και άλλα πολλά έχουμε να καταμαρτυρήσουμε για το νοσοκομείο μας επειδή δε το blog αυτό έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανώνυμες καταγγελίες, που όπως έχει τονιστεί και μοναδικός σκοπός της ανωνυμίας είναι η αποφυγή διώξεων, αποφάσισα, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων φίλων να προχωρήσω σε επώνυμη καταγγελία, με όποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή μου η πράξη, σε συμπαράσταση στο συνάδελφο Παπανικολάου και σε όσους συναδέλφους έχουν κατά καιρούς διωχθεί για ανάλογες περιπτώσεις.

 

Πέτρος Γ. Λαζαρίδης

Χειρουργός

Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής

 

Υ.Γ. Ακόμη περιμένω να κληθώ σε απολογία για το θράσος  μου να συζητώ πολιτικά μέσα στο νοσοκομείο

Share

Οι απέλπιδες προσπάθειες διάσωσης… (ξέρουν αυτοί, αλλά ξέρουμε κι εμείς)

kopriaΚάποιοι έχουν καταλάβει ότι το διάστημα που θα ακολουθήσει την αποπομπή τους θα είναι πολύ δύσκολο γιατί θα κληθούν να απολογηθούν για μια σειρά πράξεών τους και προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να βρουν υποστηρικτές που θα τους χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπισή τους. 

Δυστυχώς κάποιες από τις πράξεις τους είναι τόσο πολύ φανερές που καίνε τους μελλοντικούς υπερασπιστές τους πριν προλάβουν να παίξουν το ρόλο για τον οποίο τους προορίζουν.

Θυμίζει η ιστορία κάτι από το ποτάμι του Θοδωράκη που καρφώθηκε τόσο πολύ από την αρχή που τελικά δεν κατάφερε να παίξει το ρόλο του κυβερνητικού εταίρου για τον οποίο τον προόριζαν οι δημιουργοί του με σκοπό να παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Εμείς πάντως ετοιμάσαμε ένα διαφορετικό ποτάμι σαν αυτό του Ηρακλή που καθάρισε την κόπρο του Αυγείου. Ας ετοιμάζονται

 

Share

Το έργο της Ισμήνης

xartiT

Share

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου σχετικό με την παράνομη απαγόρευση διακίνησης προεκλογικού υλικού στο Νοσοκομείο Λήμνου.

siriza23.01.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δε φταίνε αυτοί! Πάντοτε τόσοι ήταν!”

Τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, και η ιταμότητα και η προκλητικότητα των στυλοβατών της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο.

Σήμερα το πρωί, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Λήμνου και την διανομή προεκλογικού ενημερωτικού υλικού, τα φυλλάδια που είχαν διανεμηθεί στους δημόσιους χώρους αναμονής του νοσοκομείου για ενημέρωση των συμπολιτών μας, συλλέχθηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια, κατ’ εντολή της Αναπληρώτριας Διοικήτριας Ισμήνης Λυμπέρη !!

Όπως ενημερωθήκαμε, η συγκεκριμένη κυρία έχει δώσει εντολή να πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων οποιοδήποτε προεκλογικό υλικό διανέμεται στο νοσοκομείο. Παράλληλα, κραδαίνοντας το Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (!) απείλησε εργαζόμενους ότι αν μάθει ότι υπήρξαν πολιτικές συζητήσεις στο νοσοκομείο θα τιμωρήσει όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Φαίνεται ότι κάποιοι πήραν τοις μετρητοίς τις απειλές Βορίδη ότι “θα κάνουν τα πάντα για μην παραδώσουν τη χώρα στην Αριστερά”. Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, κάποιοι επέλεξαν το ρόλο του Μαυρογιαλούρου, τάζοντας από δρόμους μέχρι ΓΕΦύρια, και κάποιοι άλλοι το ρόλο του ξετσίπωτου μπιστικού του Γκρούεζα, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να παρεμποδίσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Πολύ σύντομα, ο λαός με την ψήφο του, θα τους στείλει στον πολιτικό κάλαθο των αχρήστων, και θα μείνει μόνο η θλιβερή ανάμνηση τους και οι ποινικές ευθύνες των πράξεων τους.

Αλλά, όπως λέει ο ποιητής “Δε φταίνε αυτοί. Πάντοτε τόσοι ήταν!”

Το Γραφείο Τύπου

Share
Ημερολόγιο αναρτήσεων
Μαρτίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031